Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΒΟΙΑ
Ικανοποίηση και ένταση της αγωνιστικής διάθεσης

Ενθουσιασμός, ικανοποίηση, αισιοδοξία και ένταση της αγωνιστικής διάθεσης είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τους κομμουνιστές και κομμουνίστριες, φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ στο Νομό Εύβοιας από την προηγούμενη Κυριακή, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα. Ο στόχος της ΚΟ Εύβοιας για αύξηση του ποσοστού και των ψήφων στο επίπεδο των νομαρχιακών εκλογών και η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νησί, που έγινε πραγματικότητα, μετά το 1958, που είχαν εκλεγεί δύο βουλευτές με την ΕΔΑ.

Παράλληλα, γνωρίζουν ότι μεγαλώνει η ευθύνη για ανταπόκριση και αποτελεσματικότερη δράση και παρέμβαση στα προβλήματα του νομού, στο εργατικό λαϊκό κίνημα και τ' άλλα λαϊκά στρώματα για να ριζοσπαστικοποιηθούν, να απελευθερωθούν κι άλλες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις από τα «δεσμά» του δικομματισμού, να δυναμώσει το κίνημα κατά των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που έχουν έτοιμα τα κόμματα της πλουτοκρατίας, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της, να έρθει η ώρα του λαού.

Ετσι, στην Εύβοια το ΚΚΕ σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση των εκλογικών του ποσοστών και ψήφων στην περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας από το 1993 και μετά, λαμβάνοντας ποσοστό 7,22% από 4,68% από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2004, ενώ σημείωσε αύξηση των ψήφων του κατά 4.000 περίπου, λαμβάνοντας 11.403 από 7.551 των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών (υπολειπόμενου μόνο 360 ψήφων από το αποτέλεσμα των νομαρχιακών του 2006).

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, «η σημαντική ισχυροποίηση του ΚΚΕ στο νομό δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο, αλλά αντλεί τη "μονιμοποίησή" του από την ταύτισή του με τα λαϊκά προβλήματα, τις αγωνίες της λαϊκής οικογένειας και την παρουσία του και καθοριστική συμβολή του σ' όλους τους μεγάλους ή μικρότερους αγώνες του λαού της Εύβοιας». Και υπογραμμίζει: «Η δυναμική, η σταθερότητα, ο ριζοσπαστισμός και αγωνιστικότητα του ΚΚΕ ήταν αυτά που κέρδισαν συνειδήσεις νέων ψηφοφόρων που για πρώτη φορά στήριξαν το Κόμμα μας. Αυτά θα τα διαφυλάξουμε και δε θα διαψεύσουμε κανέναν.

Το Κόμμα μας την εμπειρία της αγωνιστικής δράσης θα την καταθέσει στην ανάπτυξη των νέων αγώνων που έρχονται ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής, στην προσπάθεια του μαζικού απεγκλωβισμού και άλλων εργαζομένων από την επιρροή του δικομματισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ