Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στιγμιότυπα από την περιοδεία

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της περιοδείας εκτυλίχτηκε στο σχολείο. Εκεί, η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντηση που είχε με τους καθηγητές και τους γονείς, ενημερώθηκε πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις μετακινήσεις των παιδιών των γύρω χωριών στο σχολείο. Οπως είπαν οι γονείς, «τα παιδιά μεταφέρονται με ΚΤΕΛ», φεύγουν από νωρίς το πρωί και φτάνουν αργά το μεσημέρι. «Είναι το σοβαρότερο πρόβλημα», είπαν.

Στη συνέχεια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στους μαθητές, σημείωσε: «Ενημερωθήκαμε για το πρόβλημα με τα λεωφορεία». Και πριν τελειώσει τη φράση της, τα χειροκροτήματα των μαθητών σκέπασαν κάθε ήχο. «Υπάρχει ανάγκη για λεωφορεία σύγχρονα, δημόσια, αποκλειστικά για μαθητές, που να λειτουργούν με βάση το ωράριο των σχολείων». Νέα χειροκροτήματα, ακόμη πιο δυνατά. Τα πρόσωπα των μαθητών φωτίστηκαν.

* * *

Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα προς τους μαθητές στο σχολείο στη Ζαχάρω διακοπτόταν από τα μαχητικά αεροπλάνα από τη βάση της Ανδραβίδας, που εκείνη την ώρα εκτελούσαν άσκηση. Μόλις, όμως, τέλειωσαν οι ομιλίες, ένας σύντροφος πήρε το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στους μαθητές είπε:

«Ολη αυτή την ώρα παρατηρούσαμε τα μαχητικά αεροπλάνα να διασχίζουν τον ουρανό και σκεφτήκαμε τούτο: Εχουμε αεροπλάνα να σκοτώνουν ανθρώπους και να κάνουν πολέμους και δεν έχουμε αεροπλάνα να σώζουν ανθρώπινες ζωές». Τα χειροκροτήματα και ο ενθουσιασμός των μαθητών «σκέπασαν» τα τελευταία λόγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ