Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κάνουμε πράξη τη δέσμευση

Το ερώτημα πώς το ΚΚΕ θα διαχειριστεί τις ψήφους που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές φαίνεται να «βασανίζει» πολλούς. Που έκαναν πως δεν κατάλαβαν ή δε θέλησαν να καταλάβουν την κατηγορηματική απάντηση που έδινε πολύ πριν τις εκλογές το ΚΚΕ, ούτε την απάντηση που έδωσε με απόλυτη σαφήνεια η ΚΕ του Κόμματος στην προχτεσινή ανακοίνωσή της, όπου έκανε λόγο για την ανάγκη ανάπτυξης «της πιο πλατιάς μαζικής δράσης του Κόμματος μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που οξύνονται, με βάση και τις εκτιμήσεις που προεκλογικά αναπτύξαμε στο λαό για τη νέα καταιγίδα μέτρων που έρχεται». Πρώτη απάντηση σ' αυτό η χτεσινή περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ και του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ σε πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Τους ξαναδίνουμε την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, γνωρίζοντας ότι αρκετές φορές υποκρύπτει σκοπιμότητα, κυρίως όταν διατυπώνεται στην αυθαίρετη βάση της άθροισης του ποσοστού που πήρε το ΚΚΕ με αυτό του ΣΥΝ. Αυθαίρετη γιατί τα ποσοστά δύο πολιτικών δυνάμεων με εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές δεν μπορούν να αθροιστούν σε καμία περίπτωση.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, θα διαχειριστεί τις ψήφους που έλαβε με τον τρόπο που προεκλογικά δεσμεύτηκε στο λαό ότι θα το κάνει: Επενδύοντας το «κέρδος» στη μόνη αποδοτική για το λαό αξία, στην άνοδο του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στον αγώνα εναντίον της δικομματικής αντιλαϊκής πολιτικής, για την απόκρουση των συνεπειών της, για την παρεμπόδιση αντιλαϊκών μέτρων, για την περιφρούρηση και απόσπαση κατακτήσεων για το λαό. Θα διαχειριστεί τη δύναμη που ο λαός του έδωσε για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του, επιδιώκοντας να συναντηθεί και να ενισχύσει τους δεσμούς του μαζί του στο πεδίο των αγώνων, στην πολιτική δράση, στο διάλογο για την εναλλακτική λύση εξουσίας και συνεπώς στο αντιπάλεμα κεντροδεξιών και κεντροαριστερών σεναρίων.

Προεκλογικά το ΚΚΕ ξεκάθαρα δήλωσε ότι η ενίσχυσή του θα σημάνει ενίσχυση του μόνου σίγουρου και σταθερού αντίβαρου στην κυρίαρχη πολιτική. Αποκαλύπτοντας συγχρόνως στο λαό τι πρόκειται να έρθει, τι σχέδια υπάρχουν για την Παιδεία, την Υγεία - Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά, το περιβάλλον κ.ά. Ολα αυτά είναι μπροστά μας. Η επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε όλους αυτούς τους τομείς ήταν το πρώτο πράγμα για το οποίο διαβεβαίωσε το μεγάλο κεφάλαιο ο πρωθυπουργός με την ορκωμοσία της «νέας» κυβέρνησης. Απαιτείται, και το ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, να αναπτυχθεί η μέγιστη λαϊκή ετοιμότητα, γιατί θα είναι σκληρές οι μάχες, όμως από καλύτερες θέσεις το ΚΚΕ θα τις δώσει με το λαό για το λαό.

Το ΚΚΕ έχει συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης με την οποία το χρέωσαν όσοι το ψήφισαν για πιο σκληρή και ποιοτική ιδεολογικοπολιτική και μαζική δουλιά, ώστε το θετικό βήμα να σταθεροποιηθεί και κυρίως να διευρυνθεί, με περισσότερες δυνάμεις από το λαό να απεγκλωβίζονται από το δικομματισμό και να εντάσσονται στις γραμμές της κοινωνικοπολιτικής πάλης. Βαραίνει σήμερα περισσότερο στις πλάτες του το καθήκον στο έδαφος των αγώνων να αναπτυχθεί πιο πλατιά η συζήτηση για τη διέξοδο υπέρ της λαϊκής εξουσίας.

Το ΚΚΕ, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε, ξεκίνησε από την επαύριο των εκλογών. Κι έτσι θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το ποσοστό που πήρε γιατί μόνο έτσι θα υπάρξουν κέρδη για το λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιστοσελίδες του ΚΚΕ για τις εκλογές (2019-06-22 00:00:00.0)
«Δεσμευτικό το μνημόνιο» λέει η ΔΗΜΑΡ (2012-03-13 00:00:00.0)
Οι «χρήσιμοι»... (2009-09-18 00:00:00.0)
Για ποια Αριστερά; (2007-10-13 00:00:00.0)
Αντιλαϊκής πολιτικής συνέχεια (2004-04-08 00:00:00.0)
Κατάπτυστο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (2004-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ