Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Για το ΠΑΣΟΚ

Τα ίδια εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα που «έπαιξαν» το '96 με τον Σημίτη, τα ίδια εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα που «έπαιξαν» το 2003 με τον Παπανδρέου, τα ίδια εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα «παίζουν» το 2007 με τον Βενιζέλο.

Οσοι μιλούν όψιμα για «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» εντός του ΠΑΣΟΚ υποκρίνονται ότι ανακάλυψαν την Αμερική, μόνο και μόνο επειδή τα «κέντρα» που τους στήριζαν χτες, αλλάζουν «άλογο» σήμερα.

*

Στο πόσο «ανεξάρτητο» από «κέντρα» ήταν χτες και θα είναι και αύριο το ΠΑΣΟΚ, είτε με Παπανδρέου, είτε με Βενιζέλο, έχει απαντήσει η ζωή.

Ηταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και του Βενιζέλου - για να φέρουμε δυο πρόχειρα παραδείγματα - που στοιχήθηκε (ομοφώνως) πίσω από τους νόμους του δεύτερου για τα ΜΜΕ, και που ως κόμμα υπό την ηγεσία του πρώτου συντάχθηκε με τους «νταβατζήδες» στην υπόθεση του «βασικού μετόχου».

*

Ηταν τα ίδια «κέντρα» που τα τηλεοπτικά κανάλια τους διέκοπταν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν σαν «έκτακτο γεγονός» (!) ότι ο Παπανδρέου μοίραζε... κουραμπιέδες στους δημοσιογράφους έξω από το Καστρί το 2003.

Είναι τα ίδια «κέντρα» που σήμερα συνωστίζονται για να μεταδώσουν από τη ...«σωστή γωνία» τις δηλώσεις Βενιζέλου.

*

Το ποιοτικά νέο στοιχείο των εν εξελίξει γεγονότων είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, που έχει τόσο πλούσιο παρελθόν μετάλλαξης, προσφέρεται ως ιδανικό πεδίο ώστε, από τις τηλεκατευθυνόμενες κομματικές φατρίες που υποδύονται την απάτη της «συμμετοχικής δημοκρατίας», να περάσουμε σε κομματικές χειραγωγήσεις που θα προκύπτουν πλέον ως απευθείας προϊόν του τηλεοπτικού πολτού.

Με άλλα λόγια: Το ΠΑΣΟΚ των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των εργολάβων είναι ιδανικό στη φάση που βρίσκεται για να διακηρυχτεί - με κάθε επισημότητα και σε «ζωντανή σύνδεση» - το τέλος της όποιας σχετικής αυτοτέλειας του αστικού πολιτικού συστήματος από τα αφεντικά του.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ