Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ηταν ένας «φτωχός και μόνος καουμπόι»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, ΟΧΙ ΚΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ του ο Πολύδωρας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης! Ετσι που το πάει σε λίγο θα μας πει ότι τα ΜΑΤ χτυπούσαν τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των εργαζομένων ...χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός.

Δηλαδή, ο Κώστας Καραμανλής που χαρακτήρισε τους διαδηλωτές φοιτητές «ταραξίες»!

Η υπόθεση του αυταρχισμού δεν ήταν, δεν είναι και δε θα είναι ποτέ θέμα ...προσώπων. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι επειδή ο νέος αρμόδιος υπουργός είναι συνταγματολόγος θα προστατευτούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Δυστυχώς, ο αυταρχισμός τους αυξάνεται ανάλογα με την αντιλαϊκότητα των μέτρων που παίρνουν. Και στο άμεσο μέλλον θα αυξηθεί πολύ.

ΔΗΛΩΣΗ `Η ...απειλή ήταν αυτή του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος κατά την παράδοση του υφυπουργείου του στην Σ. Καλαντζάκου τόνισε ότι θα ...«συνεχίσει να είναι κοντά στους εργαζόμενους»;

Μάλλον το δεύτερο αν επιχειρήσει κανείς έναν μίνι απολογισμό της θητείας του. Εκτός αν θεωρεί ότι λειτούργησε προς το συμφέρον των εργαζομένων όταν υπερασπιζόταν το δικαίωμα των εργοδοτών να απολύουν, να μην πληρώνουν και να μην παίρνουν μέτρα ασφάλειας.

Οπως χαρακτηριστικά έλεγε κάθε φορά που τον ρωτούσαν για εργατικά θέματα στη Βουλή, «αυτός είναι ο νόμος και αυτόν θα εφαρμόσουμε». Και φυσικά, με αυτούς τους αντεργατικούς νόμους λειτούργησε.

Στο μόνο που αποδείχτηκε ...εργατικότατος ήταν στο να στηρίζει το υποτιθέμενο «λαϊκό» προφίλ της κυβέρνησης φιλοξενούμενος υπέρ το δέον σε τηλεοπτικά πάνελ. Προφανώς οι προσπάθειές του δεν εκτιμήθηκαν από τους κυβερνώντες.

ΕΔΩΣΕ ΤΟ ...πολιτιστικό στίγμα του και ο νέος αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Λιάπης. Οπως είπε, θεωρεί τον πολιτισμό «βασικό μοχλό βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».


Γρηγοριάδης Κώστας

Με βάση αυτό να υποθέσουμε ότι το πρώτο νομοσχέδιό του θα αφορά στη ...μακροχρόνια μίσθωση της Ακρόπολης; Ποιος ξέρει, ίσως τη θεωρούν και αυτή «ακίνητο του δημοσίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ