Κυριακή 18 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "ΝΕΑ ΤΑΞΗ" ΔΙΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ
"Μετοχοποίηση" συνόρων και πολυεθνικών συμφερόντων

Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για το λαό από τη συμμετοχή της χώρας στην προώθηση της "νέας τάξης" στην περιοχή. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, βροντοφωνάζει ο λαός και η νεολαία. Το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της κατάστασης

Οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην Αθήνα προχτές, στη Θεσσαλονίκη αύριο και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, είναι μια πρώτη απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Ν. Μπερνς, για το σχέδιο Μάρσαλ, το δόγμα Τρούμαν και τη συμβολή των ΗΠΑ στη... σωτηρία της Ελλάδας από τον κομμουνισμό, που αποτελούν ωμή επέμβαση. Η στρατηγική της "νέας τάξης πραγμάτων" απαιτεί την προώθηση "λύσεων" στο Αιγαίο και το Κυπριακό, που να ανταποκρίνονται στις επιδιώξεις των ΗΠΑ για απόλυτο πολιτικοστρατιωτικό έλεγχο στην περιοχή. Προηγήθηκαν δηλώσεις του, που αμφισβήτησαν ανοιχτά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αφού πράγματι δεν αναγνωρίζουν τα δέκα μίλια ως ελληνικό εναέριο χώρο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια περιοδείας της στη Θεσσαλονίκη, ότι η "νέα τάξη πραγμάτων" διαιρεί, βασιλεύει και οδηγεί μέχρι και σε αλλαγές συνόρων. Ο Ν. Μπερνς φρόντισε να υπενθυμίσει ότι οι Αμερικανοί θα κάνουν τα πάντα, ώστε να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους στην περιοχή. Υπενθύμισε επίσης στο κατεστημένο, ότι οι ΗΠΑ είναι βασικός παράγοντας προστασίας της εξουσίας του. Ετσι, η ελληνική κυβέρνηση κάλυψε ουσιαστικά, αποδεχόμενη, τις προκλητικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι εργαζόμενοι,τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ζούμε σε μια περίοδο, όπου και με ευθύνη της κυβέρνησης, πέρα από τη μετοχοποίηση των συνόρων, προχωράει και η μετοχοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Και αυτά πάνε μαζί.

Η κυβέρνηση ταυτίζεται με τα σχέδια και τις ενέργειες των Αμερικανών, προσδοκώντας οφέλη για την άρχουσα τάξη, από το μοίρασμα της ιμπεριαλιστικής λείας στην περιοχή. Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι προφανείς, τονίζει σε συνέντευξή του στο "Ρ" ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Η οργανωμένη δράση του ελληνικού λαού, μέσα από το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης, μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση προς όφελός του και προς όφελος των λαών της περιοχής.


ΣΕΛ.  2,    3,    10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ