Κυριακή 18 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ανάγκη ν' αλλάξει ρότα

Ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Τις νόθες διαδικασίες, που σημειώθηκαν κατά την πρώτη μέρα του 28ου Συνεδρίου του ΕΚΠ, κατήγγειλε χτες, δεύτερη μέρα των εργασιών, η ΔΕΣΚ, και κάλεσε σε ενίσχυση των ταξικών, συνεπών δυνάμεων, συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και στην ανάπτυξη δυναμικών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα με την ψηφοφορία επί του απολογισμού, ενώ οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης του ΕΚΠ θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή.

Στην εισηγητική του ομιλία, εκ μέρους της ΔΕΣΚ, ο γραμματέας του ΕΚΠ Γ. Μανουσογιαννάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: "Στόχος της κυβέρνησης είναι να εντείνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, να κατεδαφίσει την κοινωνική ασφάλιση. Αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες Ελληνες ναυτεργάτες, ξεριζώνει τους αγρότες από τον τόπο τους, οδηγεί στην πείνα και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή χαρίζει δισεκατομμύρια στους Λάτσηδες και τους Βαρδινογιάννηδες. Η εργατική τάξη αυτά τα χρόνια απάντησε με ταξικούς, δυναμικούς αγώνες των ναυτεργατών, των εργατών της Ζώνης, των συνταξιούχων, των εργατών του "Κεράνη", της "Μινέρβα" και πολλούς ακόμα. Απέδειξε η εργατική τάξη ότι η απόφασή της είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Στην πολιτική της κυβέρνησης η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος συμφωνεί, με τη συμμετοχή τους στον "κοινωνικό διάλογο", αποτέλεσμα του οποίου ήταν η υπογραφή ενός κατάπτυστου κειμένου, που αλυσοδένει το εργατικό κίνημα. Εμείς δε λείψαμε από κανέναν αγώνα. Δώσαμε τη μάχη στους καταπέλτες των πλοίων, στη Ζώνη μαζί με τους εργαζόμενους στον "Κεράνη", με τους οικοδόμους. Δεν ξεπουλήσαμε την εργατική τάξη όπως έκαναν οι συναινετικές και συμβιβασμένες παρατάξεις του ΕΚΠ. Σε όλες τις επιλογές της πλειοψηφίας του ΕΚΠ σταθήκαμε απέναντι και προσπαθήσαμε το ΕΚΠ να γίνει συνδικάτο που θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται. Η αρχή θα γίνει από αυτό το συνέδριο και θα δοθεί δύναμη στις συνεπείς ταξικές δυνάμεις, για να μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε για την αλλαγή αυτής της πολιτικής". Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους αντιπροσώπους να καταψηφίσουν τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης του ΕΚΠ.

  • Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά και γύρων Δήμων με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για τις αντιδημοκρατικές μεθόδους που επιχειρούν να εφαρμόσουν οι εγκάθετοι στο 28ο Συνέδριο του ΕΚΠ με νόθους αντιπροσώπους από ναυτεργατικά σωματεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ