Κυριακή 18 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
"Οχι" στην ιδιωτικοποίηση

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης

Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης, που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να εμποδίσουν το ξεπούλημά της, είχε την Παρασκευή το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ηδη προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο όλων των φορέων της Μακεδονίας και Θράκης, κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης, και παλεύουν για να πετύχουν τη συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων στις τράπεζες, θέτοντας την ΟΤΟΕ μπροστά στις ευθύνες της.

Η ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ότι η προσπάθεια πώλησης της τράπεζας γίνεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του τραπεζικού συστήματος και των γενικότερων αναδιαρθρώσεων που γίνονται για να ελεγχθεί πλήρως η τραπεζική αγορά από τα "μεγάλα ψάρια". Το ΚΚΕ, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα, αντιπαλεύει αυτές τις αλλαγές που γίνονται σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων. Ομως, για να εμποδιστεί η ιδιωτικοποίηση και οι αρνητικές εξελίξεις, πρέπει οι ίδιοι οι τραπεζοϋπάλληλοι να βγουν στη δράση. Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα προειδοποίησε ότι όσο υπάρχουν κυβερνήσεις στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου τα πράγματα θα χειροτερεύουν και αυτό πρέπει να προβληματίσει το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ