Κυριακή 18 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ταλέντο... υποκρισίας

Ο διάλογος είναι πραγματικός κι έγινε στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου. Θέμα της συνάντησης ήταν η γνωστή τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία οι μελλοντικές αλλαγές στους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικών των επιχειρήσεων θα γίνονται από την κυβέρνηση, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, όπως προβλέπει η ισχύουσα σήμερα νομοθεσία.

Παίρνει το λόγο, λοιπόν, ο υπουργός και λέει, με ύφος γεμάτο ειλικρίνεια: "Ποτέ δε φορολογήσαμε την εργασία. Επιβάλαμε φορολογία μόνον κατά των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας".Η απάντηση: "Γι' αυτό παίρνετε συγχαρητήρια από τον ΣΕΒ".

Η ειλικρίνεια γίνεται περισσότερο έντονη στο ύφος του υπουργού και, ταυτόχρονα, συμπληρώνεται από μια ισχυρή δόση απορίας: "Δεν έχω εισηγηθεί ποτέ κανένα μέτρο φορολόγησης στον κόσμο της εργασίας. Δε φοβάμαι τους τεράστιους τίτλους των εφημερίδων και τα τεράστια ψεύδη. Πραγματικά εκπλήσσομαι, που δεν επαινούν τα συνδικάτα την κυβέρνηση, για το φορολογικό νομοσχέδιο".

Η απάντηση: "Λίγο ακόμη και θα μας πείτε ότι εμείς φτιάξαμε το φορολογικό νομοσχέδιο".

Αυτό δεν το είπε, βέβαια, ο υπουργός, αλλά εμείς μείναμε με την... απορία: Γιατί δεν έγινε ηθοποιός ο Γ. Παπαντωνίου; Γιατί άφησε να πάει χαμένο τέτοιο ταλέντο υποκρισίας..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ