Κυριακή 18 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεθοδευμένη πολιτική δίωξη

Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της Βέρας Νικολα'ϊδου

Μεθοδευμένη πολιτική δίωξη, χαρακτηρίζει τη δίωξη της Βέρας Νικολαϊδου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"H ενέργεια του δημάρχου Νίκαιας Β. Τράπαλη, να προκαλέσει τη δίωξη με ασφαλιστικά μέτρα και την παύση ως εκλεγμένης της Βέρας Νικολαϊδου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, πρώην δημάρχου Νίκαιας και υποψήφιας για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αποτελεί ενέργεια συκοφαντική και μεθοδευμένη πολιτική δίωξη. Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να φιμώσει και σπιλώσει ηθικά κάθε αγωνιστή που υψώνει ανάστημα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των σχεδίων της σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ειδικότερα επιδιώκεται ένας ακόμη στόχος: Η χρησιμοποίηση κάθε ανέντιμου μέσου στις εκλογικές σκοπιμότητες του σημερινού δημάρχου.

Κάνουν σοβαρό λάθος, αν πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα καλύψουν την πρακτική τους, που έχει μετατρέψει το Δήμο Νίκαιας σε γρανάζι της κυβερνητικής πολιτικής, προκαλώντας την αγανάκτηση του λαού της Νίκαιας. Και κάνουν ακόμη μεγαλύτερο λάθος, αν νομίζουν ότι οι Κοκκινιώτες και οι Κοκκινιώτισσες θα παρασυρθούν και θα πιστέψουν τα όσα παράγουν οι μηχανισμοί της συκοφαντίας. Ο λαός της Κοκκινιάς γνωρίζει το ηθικό ανάστημα των κομμουνιστών, το ήθος της υποψήφιας δημάρχου Βέρας Νικολαϊδου. Και θα ανταμείψει τους συκοφάντες, όπως τους αξίζει.

Το ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και της ΚΝΕ στη Νίκαια να δυναμώσουν τις προσπάθειές τους για την ενότητα του λαού και τη συσπείρωσή του γύρω από τη "Δημοκρατική Ενότητα" και την επικεφαλής της Βέρα Νικολαϊδου.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να απομονώσουν το δήμαρχο Νίκαιας, να καταδικάσουν τις ενέργειές του, που δε στρέφονται μόνο κατά ενός προσώπου, αλλά θίγουν κάθε πολίτη της Νίκαιας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ