Κυριακή 18 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Θερμότατη υποδοχή της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Σε κάθε περίπτωση και κάθε στιγμή, θα είμαστε στο πλευρό σας, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα στους αγωνιζόμενους κατοίκους

Μοναδικές στιγμές έζησε προχτές το βράδυ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που - με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα - επισκέφθηκε το χωριό Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, οι κάτοικοι του οποίου βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση της πολυεθνικής ΤVΧ GOLD.

Σύσσωμοι οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας, γυναίκες, παιδιά και άντρες, περίμεναν την αντιπροσωπεία, αρκετά έξω από το χωριό τους, στο φυλάκιο που έχουν ξαναστήσει μετά την "επίθεση" των ΜΑΤ στη διασταύρωση προς το χώρο όπου η πολυεθνική επιχειρεί να εγκαταστήσει μεταλλουργεία χρυσού.

Μοναδική σε θέρμη και εκδηλώσεις η υποδοχή. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έγινε δεκτή με παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ πολλοί κάτοικοι έσπευδαν να αγκαλιάσουν και να χαιρετήσουν την Αλ. Παπαρήγα για τη συμπαράσταση. Για όσους έζησαν τις συγκινητικές αυτές στιγμές, ήταν κάτι μοναδικό και έδειχνε πόσο οι συνειδήσεις αυτών των απλών ανθρώπων είχαν αλλάξει από την προηγούμενη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, την περίοδο που οιαστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης Σημίτη είχαν μετατρέψει την περιοχή σε "κατεχόμενο χώρο"! Εκτιμήσαμε τη συνεπή στάση υποστήριξης του αγώνα μας από το ΚΚΕ, τόσο κατά την περίοδο της "αστυνομικής κατοχής", όσο και στην πορεία και τους υποδεχόμαστε σαν δικούς μας ανθρώπους, μας είπε ένας κάτοικος της Ολυμπιάδας.

Από το σημείο της πρώτης υποδοχής, οι κάτοικοι μαζί με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατευθύνθηκαν πεζή λίγο πιο πάνω στο χώρο του φυλακίου, που "ξεχείλισε" από κόσμο, καθώς ήταν μικρός, για να τους χωρέσει όλους.

Η Αλέκα Παπαρήγα, σ' ένα σύντομο χαιρετισμό της, εξέφρασε τις ευχαριστίες της αντιπροσωπείας για την υποδοχή και υπογράμμισε την ακόμα μεγαλύτερη ενότητα που συναντά, τώρα, στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση της καναδικής πολυεθνικής στην περιοχή. Χαιρετίζοντας τον επίμονο αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι για τη σωτηρία της περιοχής τους από τη ληστρική καταστροφική δράση της πολυεθνικής, κάλεσε τους κατοίκους, να μείνουν συσπειρωμένοι και να συνεχίσουν. Το ΚΚΕ, τόνισε, σε κάθε περίπτωση και κάθε στιγμή θα είναι δίπλα σας, στο πλευρό σας.

  • Εχουμε μπροστά μας σκληρούς και μεγάλους αγώνες και γι' αυτό σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο, είπε η ΓΓ της ΚΕ, στο σύντομο χαιρετισμό της, το βράδυ της Παρασκευής, στη συνεστίαση της Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ασφυκτικά είχε γεμίσει η αίθουσα της συνεστίασης. Ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ