Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κερδίζουν τη στέγη τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες

Αναδιπλώνεται το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την παράδοση στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) του κτιρίου της οδού Βαλτετσίου 142 στα Εξάρχεια. Μετά την πρόσφατη απόφαση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), με την οποία είχε ανακληθεί η παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου στο ΕΕΤΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς - απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα δεσμεύτηκε να επιλυθεί η υπόθεση και να μετατραπεί το νεοκλασικό κτίριο σε έδρα του ΕΕΤΕ και σε χώρο εικαστικών δραστηριοτήτων.

Να σημειωθεί πως το κτίριο είχε παραχωρηθεί από τη Νομαρχία Αθηνών το 1984 στο ΕΕΤΕ, με στόχο να στεγάσει τους εικαστικούς καλλιτέχνες, και μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί για την επισκευή του πάνω από 50.000.000 δραχμές. Μάλιστα οι φορείς της περιοχής Νεάπολης και Εξαρχείων μαζί με το ΕΕΤΕ έχουν αποφασίσει να παραχωρήσουν τμήμα του κτιρίου στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, για να στεγάσει μια ακόμα δραστηριότητα σχετική με τη θεραπεία των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά ατόμων.

Ο Γ. Δρυς επισήμανε χτες ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα" και το κτίριο θα παραδοθεί τελικά στο ΕΕΤΕ, προσθέτοντας πως "η δαπάνη για την τελική του διαμόρφωση θα ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια δραχμές".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Στρατής Κόρακας. "Θεωρώ θετική την απάντηση, αφού πρόκειται για ένα έργο αρκετά σημαντικό που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της συνοικίας των Εξαρχείων. Με τη δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου, είναι βέβαιο πως θα υπάρξει μια αναβάθμιση", είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε, επίσης, επειδή έχει περάσει αρκετός χρόνος από τότε που πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις, "το υπουργείο Οικονομικών να συνηγορήσει ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες για τη διαμόρφωση του κτιρίου, ώστε να έχουμε επιτέλους τη λύση ενός προβλήματος".

Ωστόσο, παρά τη δέσμευση του υφυπουργού Οικονομικών, το ΕΕΤΕ, οι κάτοικοι και οι φορείς των Εξαρχείων θα πραγματοποιήσουν αύριο, στις 6 μ.μ., την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το κτίριο της οδού Βαλτετσίου, διεκδικώντας "ένα χώρο πολιτισμού στην πολύπαθη συνοικία τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ