Κυριακή 3 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Νέα δεινά για το λαό από την κυβέρνηση και το ΕΥΡΩ

Μεγαλύτερη ένταση αναμένεται στην εφαρμογή πλείστων αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση, με βάση την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κριτήρια της ΟΝΕ. Την ίδια στιγμή, το 75,4% των ψηφοφόρων σε Αθήνα - Πειραιά απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική, ενώ το 41% θεωρούν το ΚΚΕ μοναδικό υπερασπιστή των συμφερόντων τους

Θριαμβολογεί ο Γ. Παπαντωνίου για την επιβράβευση της κυβέρνησης από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, αφού διαπιστώθηκε πρόοδος στην ικανοποίηση των διαβόητων κριτηρίων "σύγκλισης". Οι θριαμβολογίες είναι το"διαβατήριο" της κυβέρνησης προς το όραμα των πολυεθνικών, με την αφαίμαξη χωρίς όρια και τελειωμό των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να μη χάσει η πλουτοκρατία το δεύτερο τρένο προς την ΟΝΕ, το 2001. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, "όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει, οι εργαζόμενοι πρέπει να "κουμπώνονται, γιατί επέρχεται νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων". Ηδη η κυβέρνηση έχει βάλει μπρος τη λαιμητόμο, με την εντεινόμενη πολιτική μονόπλευρης λιτότητας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, τη συρρίκνωση υπηρεσιών του δημοσίου σε τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως της παιδείας, της υγείας και πρόνοιας. "Στο μονόδρομο της πλουτοκρατίας, τονίζει η ανακοίνωση, ο λαός πρέπει να υλοποιήσει το δικό του μονόδρομο κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού".

Την ίδια στιγμή, που οι θιασώτες του μονόδρομου προσπαθούν με κάθε τρόπο να μαντρώσουν τους εργαζόμενους της χώρας στην ΟΝΕ των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου, το 75,4% των ψηφοφόρων στην Αθήνα και τον Πειραιά απορρίπτουν την "εκσυγχρνονιστική" πολιτική της κυβέρνησης. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της ΔΗΜΕΛ για την οικονομία, που δημοσιεύει σήμερα ο "Ρ".

Οι εργαζόμενοι της χώρας, βέβαια, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύουν πως στη συνείδησή τους είναι βαθιά ριζωμένο ότι τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους αγωνίες τις αφουγκράζονται και τις προωθούν οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ. Από αυτή την άποψη είναι χαρακτηριστικό ότι το 41,2% του συνόλου των ψηφοφόρων δηλώνουν απερίφραστα ότι το ΚΚΕ είναι "το κόμμα που εκφράζει καλύτερα αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα".


ΣΕΛ.  3,    8   -   9,   14

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ