Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
"Τιτανικός" σε αντιλαϊκή ρότα

Με την κυβέρνηση επισήμως να επιχειρεί να ρίξει κάπως τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον κοινοτικό επίτροπο Χρ. Παπουτσή και τη γνώριμη τακτική, για ό,τι δε θέλει να πει ο Κ. Σημίτης να "αναλαμβάνει δράση" και να το λέει ο Ε. Γιαννόπουλος, συντηρήθηκε χτες ο "καβγάς" στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μεταξύ ηγεσίας και "εσωκομματικής αντιπολίτευσης".

Από την πλευρά του, ο Δ. Ρέππας, που κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα τεκταινόμενα των τελευταίων 24ώρων, επανέλαβε τη σταθερά επικριτική θέση της κυβέρνησης έναντι του Χρ. Παπουτσή, δηλώνοντας ότι οι αναφορές του αφορούν τον πολιτικό και όχι τον επίτροπο... Με αυτό το λεκτικό σχήμα, επιχείρησε να προσπεράσει τη στήριξη που παρασχέθηκε προχτές από τον Ζ. Σαντέρ στον κοινοτικό επίτροπο και στο δικαίωμά του να έχει άποψη για την εσωτερική ελληνική πολιτική ζωή. Οταν, δε, ρωτήθηκε για την εικόνα που εμφανίζει το κυβερνητικό κόμμα προς τα έξω, μίλησε για "εικόνα που αδυνατίζει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση" για να συμπληρώσει, πάντως, ότι "η κυβέρνηση στηρίζεται στη μεγάλη πλειοψηφία (σ.σ.: κατά συνέπεια, όχι στην απόλυτη πλειοψηφία...) του συνόλου των κοινοβουλευτικών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ".

Από την πλευρά Ε. Γιαννόπουλου,τώρα, συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους η επίθεση προς τον κοινοτικό επίτροπο για τον οποίο είπε "τι δουλιά έχει ο κ. Παπουτσής;" να μιλά για την εσωτερική πολιτική ζωή, ο οποίος, συνέχισε,"προωθήθηκε από την παραεξουσία και την παρακυβέρνηση", επί Αντρέα Παπανδρέου... Ο υπουργός Δικαιοσύνης, δε, αναφερόμενος στους Κ. Κουλούρη, Π. Κρητικό και Μ. Δασκαλάκη, τους κατάγγειλε ότι λειτουργούν "άνευ ηθικού φραγμού"... ενώ επιτέθηκε και στον Λ. Βερυβάκη για τις υβριστικές δηλώσεις του εναντίον του Θ. Πάγκαλου. "Μη υβρίζετε για να μην υβρισθείτε", ήταν η απάντηση του Λ. Βερυβάκη, ενώ ο Μ. Δασκαλάκης έκανε λόγο για "εκσυγχρονισμό" που "πνέει τα λοίσθια"...

Στο παραπάνω κλίμα, ήρθε να προστεθεί χτες και μια "ομιλία ισορροπιών" από τον Κ. Σκανδαλίδη, που, σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Α Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για "σύνδρομο του Τιτανικού" που επικρατεί στο κόμμα του, για καταστάσεις που δηλώνουν ότι "δε φαίνεται ότι μπορούμε να πάμε όλοι μαζί", για να καταλήξει εφιστώντας την προσοχή στους κινδύνους για μια γενικότερη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ μετατραπεί σε"άθροισμα μικρών κομματιδίων", δεδομένου, όπως είπε, ότι "το διπολικό κομματικό σύστημα εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική μας πορεία". Μια πορεία, έκδηλα αντιλαϊκή, που για να μη μετατραπεί σε μπούμερανγκ για όσους την υπηρετούν και την επιβάλλουν, απαιτείται η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον γραμματέα του κυβερνητικού κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ