Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΚΕ
Μόνη διέξοδος η συσπείρωση και η πάλη

Σε ανακοίνωσή της, που αναφέρεται στην επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στη Φθιώτιδα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κόμματος αναφέρει τα παρακάτω:

"Δημαγωγικού χαρακτήρα και χωρίς ουσιαστική σημασία για τα προβλήματα των εργαζομένων είναι η επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στη Φθιώτιδα, αφού οι διακηρυγμένες θέσεις του κόμματός του δε διαφέρουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρά σε διαδικαστικά ζητήματα.

Κατά τη γνώμη του κ. Καραμανλή, η ΝΔ θα εφάρμοζε γρηγορότερα και καλύτερα την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, όπως ονομάζουν το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων.

Τέτοιου είδους πολιτικές, για τη διαχείριση των οποίων καυγαδίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δε σχετίζονται με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Εκφράζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου.

Τίποτε, λοιπόν, δεν μπορεί να περιμένει ο λαός από τη ΝΔ που προσπαθεί να εξαπατήσει με χειραψίες, περιοδείες στις λαϊκές αγορές και υποκριτική αγανάκτηση για την πολιτική, που, στην ουσία, εγκρίνει".

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ απευθύνεται στο φθιωτικό λαό για να υπογραμμίσει:

"- Τα δικαιώματα και τα άλυτα προβλήματα του λαού ικανοποιούνται μόνο με αγώνες, για το αποτέλεσμα των οποίων εγγυάται η ενότητα των εργαζομένων. Δε χαρίζονται, ούτε προσφέρονται για δημαγωγία.

- Τα πολιτικά κόμματα κρίνονται από το πόσο και πώς υποστηρίζουν στην πράξη τα συμφέροντα του λαού και, φυσικά, όχι από αυτά που ανέξοδα λένε.

- Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν τις ίδιες λογικές και αντιπαρατίθενται με το ΔΗΚΚΙ, το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛ.ΑΝ., μόνο σε ζητήματα διαχείρισης του συστήματος και των προβλημάτων.

- Σ' αυτήν την πολιτική ο φθιωτικός λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μόνη διέξοδος στη σημερινή λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η συσπείρωση και πάλη για τα προβλήματα, για την πρακτική ενός καλύτερου αύριο, που προϋποθέτει αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. Σταθερή παρουσία και δυνάμωμα ενός μετώπου πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, ενίσχυση του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ