Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας πάψει πια η κοροϊδία!

Ο Πειραιάς βρωμάει. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που πάνω της πάνε να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια, όσοι ευθύνονται για το πρόβλημα. Είναι πέραν αμφισβήτησης ότι οι τόνοι σκουπιδιών που γεμίζουν τους δρόμους της πόλης είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που εφάρμοσαν συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα, ενώ άλλοι την ανέχθηκαν γιατί έτσι πίστευαν ότι θα εξυπηρετηθούν οι πολιτικές τους επιδιώξεις.

Υπάρχουν και θύματα. Αυτά είναι πρώτα απ' όλα οι κάτοικοι του Πειραιά, κυρίως των υποβαθμισμένων περιοχών, γιατί στο κέντρο και στο Πασαλιμάνι, τα σκουπίδια λίγο - πολύ μαζεύονται. Θύματα συγκεκριμένης πελατειακής ρουσφετολογικής πολιτικής είναι και οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του δήμου που βρέθηκαν στον δρόμο.

***

Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους: τον Στέλιο Λογοθέτη υποστήριξαν στις εκλογές του 1994 το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Και τα δύο κόμματα γνώριζαν από τότε το όργιο των ρουσφετολογικών προσλήψεων που γινόταν την προεκλογική περίοδο και το ανέχθηκαν, αφού έτσι εξασφάλιζαν ψήφους. Αγκαζέ εξάλλου δε γύρναγαν τους δρόμους του Πειραιά ο Κ. Σημίτης και ο Στ. Λογοθέτης στις εκλογές του 1996, ενώ και πάλι κάποιοι προσλαμβάνονταν στο δήμο με όχι και ιδιαίτερα καθαρές διαδικασίες; Ολα αυτά τώρα τα ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ και τα κατακεραυνώνει; Τώρα τα αντιλήφθηκε ο ΣΥΝ που μόλις πέρυσι διαχώρισε τη θέση του από τον Στ. Λογοθέτη και τώρα "νίπτει τας χείρας του" ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος;

***

Από την πλευρά του ο Στ. Λογοθέτης διαμαρτύρεται διότι τον πολεμά η κυβέρνηση. Ισως να έχει κάποιο δίκιο σήμερα, αλλά τελικά σε αυτήν προσφεύγει και πάλι για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν μαζί. Και βέβαια άμοιρη ευθυνών δεν είναι ούτε η παράταξη της ΝΔ, αφού όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν έκανε ούτε μία πρόταση στην κατεύθυνση της προοδευτικής αντιμετώπισης των θεμάτων του δήμου, αλλά στην ουσία στήριξε την πολιτική της πλειοψηφίας, διαφωνώντας στα επουσιώδη και σιωπώντας στα ουσιώδη. Και έρχονται τώρα αυτοί οι ίδιοι, οι ένοχοι, για να εμφανιστούν σαν σωτήρες του Πειραιά.

Ας πάψει επιτέλους η κοροϊδία!

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ