- Ξεχείλισε προχτές το βράδυ η οργή και η αγανάκτηση των εργαζόμενων για τον εμπαιγμό που υφίστανται, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τον δήμαρχο Πειραιά Στέλιο Λογοθέτη.Βλέποντας το άθλιο παιχνίδι... - 1998-06-11 00:00:00.0"/> - Ξεχείλισε προχτές το βράδυ η οργή και η αγανάκτηση των εργαζόμενων για τον εμπαιγμό που υφίστανται, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τον δήμαρχο Πειραιά Στέλιο Λογοθέτη.Βλέποντας το άθλιο παιχνίδι... - 1998-06-11 00:00:00.0" /> Ξεχείλισε η οργή! | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ξεχείλισε η οργή!
  • Διακόπηκε για αρκετή ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν πολλοί εργαζόμενοι κινήθηκαν κατά συμβούλων της πλειοψηφίας, αφού κατάλαβαν το άθλιο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος τους
  • Μοναδική λύση η μονιμοποίηση με νομοθετική ρύθμιση όσων έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/96 και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τονίζει η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση"

Ξεχείλισε προχτές το βράδυ η οργή και η αγανάκτηση των εργαζόμενων για τον εμπαιγμό που υφίστανται, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τον δήμαρχο Πειραιά Στέλιο Λογοθέτη.Βλέποντας το άθλιο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος τους, κινήθηκαν εναντίον δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που όλο αυτό το διάστημα τους τάζουν ...λαγούς με πετραχήλια, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο εμπαιγμός των εργαζομένων, που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν χωρίς δουλιά θύματα της προεκλογικής αντιπαλότητας μεταξύ κυβέρνησης και δημάρχου, άρχισε την περασμένη Παρασκευή με την απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ του υφυπουργού Λ. Παπαδήμα - που ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τα χέρια του - συνεχίστηκε προχτές το πρωί κατά τη συνάντηση Λογοθέτη - Παπαδήμα και ολοκληρώθηκε στη βραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για να καλύψει τις δικές του ευθύνες στην όλη υπόθεση.

Οπως προκύπτει, για πάρα πολλά χρόνια πολλοί από τους συμβασιούχους εργαζόμενους δεν είχαν καν υπογράψει συμβάσεις, γεγονός που σήμερα εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση, για να προχωρήσει στα δικά της πολιτικά παιχνίδια. Πέραν αυτών ο δήμαρχος προσπαθεί να διασπάσει τους συμβασιούχους σε δύο κατηγορίες, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ο αγώνας τους.

Ο Παν. Σαλπέας

Ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" και υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σαλπέας τόνισε ότι μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να λυθεί το θέμα. Πρόταση, όμως, που τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο δήμαρχος αποφεύγουν να υιοθετήσουν, προτιμώντας να κρατούν ομήρους πάνω από 700 εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στον Πειραιά από τη συσσώρευση των σκουπιδιών έχει γίνει πια αφόρητη. Με σχετική ανακοίνωσή της η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" επισημαίνει:

"Με ευθύνη της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής ο Πειραιάς έφτασε στο έσχατο σημείο. Βουνά από σκουπίδια σχηματίζονται στους δρόμους, ενώ εκατοντάδες υπάλληλοι που οι περισσότεροι απασχολούνταν στην υπηρεσία καθαριότητας βρίσκονται χωρίς δουλιά, θύματα των πελατειακών σχέσεων και της ομηρίας που τους καταδίκασαν. Για την κατάσταση αυτή που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των Πειραιωτών τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που πάνω στην πλάτη των δημοτών και των εργαζομένων στο Δήμο παίζει τα προεκλογικά της παιχνίδια, προκειμένου να εμφανιστεί ο εκλεκτός της υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Φωτίου σαν σωτήρας.

Ανάλογες είναι, όμως, και οι ευθύνες του σημερινού δημάρχου Στ. Λογοθέτη, συνεχίζει η ανακοίνωση της Κίνησης, ο οποίος με συνέπεια εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια την κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ρουσφετιού, της αδιαφάνειας και του περιορισμού του κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η σημερινή κατάσταση στην πόλη. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που ο Πειραιάς πνίγεται στο σκουπίδι, αφού ο δήμαρχος και η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δε φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια να σχεδιάσουν με τρόπο αποτελεσματικό την υπηρεσία της καθαριότητας, ή να προμηθευτούν τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό. Αντίθετα, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να εκχωρηθεί και αυτή η δημοτική υπηρεσία σε ιδιώτες. Το θέμα που πρόσφατα προέκυψε με τους συμβασιούχους του Δήμου απλώς επιδείνωσε την υπάρχουσα κατάσταση".

Κολοσσιαίες ευθύνες

Η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" χαρακτηρίζει "κολοσσιαίες" τις ευθύνες του Στέλιου Λογοθέτη και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για το πρόβλημα που έχουν οι πάνω από 700 εργαζόμενοι στο δήμο, διότι δε φρόντισαν να τηρηθούν όλες οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες πρόσληψης, ανεξάρτητα του ότι αυτός ο νόμος έγινε με τέτοιο τρόπο από την κυβέρνηση, ώστε χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα να παραμένουν μετέωροι, εύκολα θύματα των κάθε είδους προεκλογικών υποσχέσεων.

Τέλος, η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" επιμένει: "Η μοναδική σωστή λύση του προβλήματος όλων των συμβασιούχων είναι η με νομοθετική ρύθμιση μονιμοποίηση όσων έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/96 και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ρύθμιση για την οποία αρμόδια και υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση". Ταυτόχρονα, καλεί τον πειραϊκό λαό στις εκλογές του Οκτώβρη να καταδικάσει με την ψήφο του όλους όσοι, με την πολιτική τους, τον καταδίκασαν να ζει παρέα με τα σκουπίδια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Παρακάλια" του δημάρχου Πειραιά (1999-04-22 00:00:00.0)
Περίεργη δίωξη κατά ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου (1998-07-16 00:00:00.0)
Σκουπίδια "δώρο" σε φυλακισμένα παιδιά (1997-12-25 00:00:00.0)
Αντί διεκδικήσεων, συζήτηση για τους τόκους των χρεών! (1997-10-02 00:00:00.0)
Εληξε η κατάσταση... έκτακτης ανάγκης (1997-08-21 00:00:00.0)
Τσιμέντο και στο οικόπεδο Ευσταθίου (1997-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ