Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπονόμευση των αγώνων

Αστεία καταντά, τελικά, η προσπάθεια των κυβερνητικών επιτελείων να πείσουν ότι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην επιβολή και υλοποίηση των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων, αν εξασφαλιστεί η υποστήριξή τους απ' όλους τους υπουργούς.

Θέλουν, δηλαδή, σώνει και καλά να μας πείσουν ότι το πρόβλημα δε βρίσκεται στον αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα της πολιτικής τους, αλλά στη "μη επαρκή" στήριξή της από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, που εμφανίζονται δήθεν αποστασιοποιημένα. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ κυβερνητικά στελέχη δεν εμπόδισαν, αντίθετα έκαναν ό,τι μπορούσαν, για να αποδείξουν την "αναγκαιότητά" της. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που ορθώνουν φραγμό στην αντιλαϊκή επέλαση των εκσυγχρονιστών και μη είναι οι σκληροί και ηρωικοί αρκετές φορές αγώνες των εργαζομένων. Τα παιχνίδια που γίνονται για την εξουσία και τις "καρέκλες" στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς τους αγώνες. Η, μάλλον, η μοναδική τους σχέση τους είναι αρνητική και υπονομευτική των αγώνων. Απλά, ορισμένοι που έχουν "βλέψεις για ψηλά" επικαλούνται τη λαϊκή δυσαρέσκεια για να πετύχουν τους στόχους τους, να γίνουν δηλαδή χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν ήδη πλούσια εμπειρία και μπορούν να διακρίνουν ποιος στηρίζει το δίκιο και τους αγώνες τους και ποιοι θέλουν να τους "χρησιμοποιήσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ