Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Κρατική - και μόνο - η ψηφιακή τηλεόραση

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στο νομοσχέδιο για την ψηφιακή τηλεόραση, σημειώνει:

"Το νομοσχέδιο, που ο Δημήτρης Ρέππας έδωσε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνει ότι ο τομέας των "συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών" παραδίδεται βορά στο μονοπωλιακό κεφάλαιο. Παραδίδεται σε μια χούφτα συγκροτήματα, που οι ιδιοκτήτες τους έχουν διεισδύσει και ελέγχουν το χώρο των ΜΜΕ, και όχι μόνο".

"Με το νομοσχέδιο εντείνεται η πολιτική υπονόμευσης της ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση μετατρέπεται σε μοχλό εξυπηρέτησης των συμφερόντων των συγκροτηματαρχών. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση δρομολογεί τον πλήρη αποκλεισμό της ΕΡΤ από τις "ψηφιακές υπηρεσίες". Αυτό αποδείχνει η ίδρυση θυγατρικής εταιρίας της ΕΡΤ, που προβλέπει το νομοσχέδιο, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν - και μάλιστα πλειοψηφικά - και ιδιωτικοί φορείς".

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες που θα έχουν για τον ίδιο αυτές οι κυβερνητικές επιλογές. Καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και γενικότερα, ν' αντιτάξουν την απαίτησή τους για κρατική - και μόνο - ψηφιακή δορυφορική ραδιοτηλεόραση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ