Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση - πικετοφορία

Πικετοφορία διαμαρτυρίας ενάντια στις ξένες επεμβάσεις, για ειρήνη στα Βαλκάνια και τη Γιουγκοσλαβία, οργανώνει η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" σήμερα Πέμπτη 2 Ιούλη και ώρα 7.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Πλατεία Ολγας).

Σε ανακοίνωση - πρόσκληση η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Πάτρας τονίζει: "Οι νέοι ζούμε καθημερινά με την απειλή του πολέμου", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση στην πικετοφορία της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και προστίθεται:

"Η φωτιά που άναψε στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, η ένταση που υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστές - ΗΠΑ - Γερμανία - στο Κοσσυφοπέδιο, η μετατροπή του Αιγαίου σε αμερικανική θάλασσα και της Κύπρου σε ΝΑΤΟικό πολεμικό φρούριο, ο ανταγωνισμός των κυβερνήσεων Ελλάδας - Τουρκίας για το ποιος είναι ο καλύτερος χωροφύλακας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η προώθηση του μισθοφορικού στρατού - δύναμη ταχείας επέμβασης - που θα χτυπήσει το σέρβικο λαό, η αλλαγή των συνόρων για τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου, το μοίρασμα των αγορών. Για τους λαούς, το πραγματικό δίλημμα δεν είναι πόλεμος ή ειρήνη, αλλά: Υποταγή ή αντίσταση στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Οι νέοι των Βαλκανίων δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Κοινός εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός, οι νέοι της χώρας μας διαδηλώνουν: Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά. Οχι στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Ζήτω η φιλία των λαών".

Στον Αγ. Κήρυκο

Η Επιτροπή Ειρήνης Ικαρίας σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Κηρύκου πραγματοποιεί εκδήλωση για την ειρήνη το Σάββατο 4 Ιούλη ώρα 9.00 μμ στην πλατεία Αγ. Κηρύκου. Ομιλητής θα είναι ο Ευάγγελος Μαχαίρας, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, με θέμα: "Κίνδυνος για την Ειρήνη στην περιοχή μας". Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ