Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΟ ΚΥΜΗΣ
Τα "Αρτεμις" έγιναν στολές και κράνη...

Νέα προϊόντα, που αφορούν τον εξοπλισμό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, παράγει πλέον το εργοστάσιο "Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ" του Ομίλου Εταιριών της ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οπλων), που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και προοριζόταν από το 1984 για την ανάπτυξη και την παραγωγή του πολυσυζητημένου ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος "ΑΡΤΕΜΙΣ",ένα πρόγραμμα, που, όμως, τελικά ναυάγησε παρασύροντας πολλές δεκάδες δισεκατομμυρίων δραχμών.

Το χώρο του εργοστασίου επισκέφθηκαν χτες ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης και οι αρχηγοί ΓΕΣ αντιστράτηγος Μ. Παραγιουδάκης και ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γ. Αντωνετσής και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΒΟ στρατηγός ε. α. Στ. Βελλίδης. Στη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε παρουσίαση των νέων προϊόντων του εργοστασίου, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, συνθετικά κράνη, δίκτυα παραλλαγής, στολές βιοχημικού πολέμου κλπ. Σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν, ο Ελληνικός Στρατός πρόκειται να εξοπλιστεί σταδιακά με τα νέα συνθετικά κράνη, που είναι κατά πολύ ελαφρότερα και παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από τα κλασικά μεταλλικά κράνη, καθώς και με αλεξίσφαιρα γιλέκα για όλους τους στρατιώτες, αρχής γενομένης με τα τάγματα προκάλυψης που καλύπτουν τα σύνορα.

Ο υφυπουργός Αμυνας, μιλώντας στους εργαζόμενους της "Ηλεκτρομηχανικής", έκανε λόγο για στήριξη του εργοστασίου από τις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι "η περίοδος των κρατικοδίαιτων αμυντικών βιομηχανιών έχει περάσει ανεπιστρεπτί και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταστούν κερδοφόρες". Επίσης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Αμυνας θα προχωρήσει σε προσλήψεις τεχνικού προσωπικού και αναμένεται η έγκριση της τριμελούς εξ υπουργών επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ