Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΔΕΔΥ
Να ακυρωθεί η αντιδραστική απόφαση του Αρείου Πάγου

Την ακύρωση της αντιδραστικής απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία απαγορεύεται η λειτουργία οργανώσεων των πολιτικών κομμάτων στους χώρους εργασίας ζητά η ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί ταυτόχρονα κυβέρνηση και κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε χτεσινή ανακοίνωση της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρεται ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου, που προκλήθηκε από την απόλυση εργαζόμενης επειδή συμμετείχε σε πολιτική οργάνωση στον εργασιακό της χώρο, στην ΕΒΟ, για απαγόρευση της συμμετοχής των εργαζομένων σε πολιτική οργάνωση, "ποινικοποιεί την πολιτική δράση και ακυρώνει ύψιστα πολιτικά, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες".

Η συγκεκριμένη απόφαση, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, με το "διά ταύτα" της "αναδεικνύει ως μείζον πολιτικό θέμα και ζήτημα την προάσπιση των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, η ακώλυτη άσκηση των οποίων είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να περιορίζεται με συντηρητικά σκεπτικά".

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τον πρόεδρο της Βουλής, την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα άμεσα και αποφασιστικά να τοποθετηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ακύρωση των συνεπειών της συγκεκριμένης απόφασης, "ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος φαλκίδευσης των δημοκρατικών θεσμών".

Με την αφορμή αυτή, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι αναδεικνύεται και πάλι ως μείζονος σημασίας το αίτημα της κατοχύρωσης πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος και μέσα από τους διάφορους νόμους, που αντί να ενισχύουν τη συμμετοχή των εργαζομένων τη φαλκιδεύουν. Πρόσφατο κρούσμα αποτελεί η απαγόρευση ουσιαστικά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, που έγινε με τροπολογία του υπουργού Παιδείας σε άσχετο νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ