Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... και επικίνδυνες αυταπάτες

Αφορμή για το προηγούμενο σχόλιο μάς έδωσε μια εκδήλωση που έγινε τις προάλλες στην Κηφισιά, υπό την αιγίδα, μάλιστα, του δημάρχου της πόλης, της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα και της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ). Μιας εκδήλωσης, η οποία έδωσε τον εξής χτεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο στη γιαννιώτικη εφημερίδα "Πρωινά Νέα": "Σπουδαία εκδήλωση στην Κηφισιά, με επίκεντρο το αίτημα για: ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ!".

Και όχι μόνο τον τίτλο, αλλά και ορισμένα χαρακτηριστικά σχόλια, όπως τα παρακάτω: "Αισθάνομαι - και το 'χω γράψει - ότι είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία να θέσουμε, με σοβαρές ελπίδες, το θέμα της αυτονομίας της Β. Ηπείρου.

Ξέχασα όμως ότι οι δικοί μας έχουν συνέχεια στο μυαλό τους το... "απαράβατο των συνόρων", λες και τα σύνορα τα όρισε ο Θεός και όχι ανθρώπινες αυθαίρετες αποφάσεις.

Αφού λοιπόν όλα έγιναν με ανθρώπινες αποφάσεις, με τις ίδιες μπορούν και ν' αλλάξουν! Η μήπως δεν είναι έτσι;".

Και μη νομίσετε πως όλ' αυτά τα γράφει η τοπική εφημερίδα, ενώ άλλα ειπώθηκαν στην προαναφερόμενη εκδήλωση. Κάθε άλλο. Μιλώντας σ' αυτή, ο δήμαρχος της Κηφισιάς δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία: "Οι εξελίξεις που δρομολογούνται (σ.σ. εννοούσε αυτές στο Κοσσυφοπέδιο) θα πρέπει να μας ανησυχούν και να μας δίνουν το δικαίωμα και εμείς να απαιτήσουμε την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Η κυβέρνηση είναι καιρός να αναδιπλωθεί και να πάψει να μασάει την καραμέλα ότι "εμείς δε διεκδικούμε"...".

Πράγματι, πρέπει να μας ανησυχήσουν οι εξελίξεις. Ιδιαίτερα, όταν μερικοί μερικοί θέλουν σώνει και καλά να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες και επώδυνες περιπέτειες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ