Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εφυγε" ο Θανάσης Κούρος

Πέθανε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και κηδεύτηκε χτες, μετά από νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, Ανω Τούμπα, σε ηλικία 72 χρόνων, ο ΕΠΟΝίτης αγωνιστής και μέλος του ΚΚΕ, Θανάσης Κούρος.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εξέφρασε με μήνυμά του τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στο γιο του νεκρού συντρόφου, Νίκο Κούρο, μέλος του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Ο σύντροφος Θανάσης από τα εφηβικά του κιόλας χρόνια εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και στον ΕΛΑΣ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ, που διατέλεσε, επί σειρά ετών, στέλεχός του. Για την αντιστασιακή και συνδικαλιστική του δράση, σαν δραστήριο μέλος του Συνδικάτου Αρτεργατών, αντιμετώπισε διώξεις, εξορίες και φυλακίσεις.

Η σεμνότητα, το ήθος του και η αταλάντευτη πίστη του στα ιδανικά του ΚΚΕ αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νέους κομμουνιστές.

Οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, μαζί με τα θερμά τους συλλυπητήρια, προσφέρουν αντί στεφάνου το ποσό των 30.000δραχμών στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ