Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΟΛ. ΑΝ.
Εμμονή στην ονοματολογία

Με τις "αντιθέσεις" στους κόλπους της κυβέρνησης επιχειρεί να "παίξει" η ηγεσία της ΝΔ για το Σκοπιανό, επιμένοντας όμως ταυτόχρονα στις γνωστές αδιέξοδες θέσεις της ονοματολογίας. Ο εκπρόσωπος του κόμματος υποστήριξε χτες ότι μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν έχει αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας, μένει έκθετος ο Θ. Πάγκαλος που δήλωσε ότι αποδέχεται τη χρήση του όρου "Μακεδονία" ως γεωγραφικού προσδιορισμού. Στη βάση αυτή καλεί τον Κ. Σημίτη να πάρει οριστική θέση για το αν έχει αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης και γιατί "ανέχεται να την υπονομεύει ο υπουργός Εξωτερικών".

Από την πλευρά του ο Αντ. Σαμαράς σε ρόλο θεματοφύλακα της "εθνικής συνείδησης" επιδόθηκε στις γνωστές εθνικιστικές ιαχές, σε μια προσπάθεια να βγει από το "υπαρξιακό" του αδιέξοδο, χρησιμοποιώντας και πάλι το Σκοπιανό. Θεωρώντας ότι "το κρατίδιο του Γκλιγκόροφ" θα ονομαστεί Μακεδονία με επίσημη ελληνική υπογραφή, μίλησε για εθνική ήττα και γι' αυτό κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την Εκκλησία και την πνευματική ηγεσία να αντισταθούν και να κρατήσουν "ορκισμένη τη μνήμη του λαού"!

Ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού "Φλας" την περασμένη Παρασκευή, είχε υποστηρίξει ότι θα θεωρούσε εποικοδομητική μια λύση της ονομασίας του γειτονικού κράτους με συμβιβαστικό τρόπο. Είχε μάλιστα χαρακτηρίσει την ονομασία "Μακεδονία - Σκόπια" ως ικανοποιητική λύση. Χτες ο υπουργός Τύπου απαντώντας σε δημοσιογράφο που ...θυμήθηκε πέντε μέρες μετά τη συνέντευξη του Πάγκαλου στον "Φλας" και ρώτησε για τη θέση της κυβέρνησης, επανέλαβε πως οι θέσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές (...) και πως το όλο θέμα δεν είναι πια διμερές πρόβλημα, αλλά ένα θέμα που αντιμετωπίζεται μέσα στις διαδικασίες του ΟΗΕ υπό την αιγίδα του Σ. Βανς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ