Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
Παρόντες στη μάχη των εκλογών

"Θα είμαστε παρόντες στη μάχη για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και θα παλέψουμε για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων των Αγωνιστικών Δημοκρατικών Κινήσεων, που εκφράζουν τη γνωστή θέση του λαού και της νεολαίας".

Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση της 6ης Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης των μελών της "Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ" (ΠΕΑΦΕ), που έγινε πρόσφατα και με μεγάλη επιτυχία.

Το ΔΣ παρουσίασε τη δραστηριότητα, τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις, αλλά και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχε η ΠΕΑΦΕ και τα μέλη της. Υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα η επιτυχία που είχαν οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν σ ' ολόκληρη την Ελλάδα, με τη συνεργασία της ΚΝΕ, για τα 55 χρόνια της ΕΠΟΝ.

Οπως αναφέρθηκε, επιτυχία σημείωσε η προσπάθεια να παρουσιαστεί το έργο και τα ιδανικά της στα σχολεία, αλλά τονίστηκε ότι πρέπει να ενταθεί ο αγώνας για να μπει στα σχολικά βιβλία η Εθνική Αντίσταση. Καταγγέλθηκε έντονα η προσπάθεια που γίνεται για την παραχάραξή της.

Η Γενική Συνέλευση συζήτησε, επίσης, τρόπους και προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του Μουσείου της ΕΠΟΝ, στο ιστορικό σπίτι της οδού Πλακεντίας, που πρέπει να γίνει ζωντανό κέντρο γνωριμίας της νεολαίας με την ιστορία και τα αντιφασιστικά ιδανικά της ΕΠΟΝ.

Από τις προτάσεις που έγιναν διαμορφώθηκε επίσης, ο προγραμματισμός δράσης που παρουσίασε το ΔΣ, με βασική επιδίωξη να προωθηθεί η συνεργασία με την ΚΝΕ, της οποίας δυο στελέχη εκλέχτηκαν στη νέα Διοίκηση της ΠΕΑΦΕ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν για το νέο ΔΣ, εκλέχθηκαν: Πρόεδρος Νίκος Καραντηνός,Α' αντιπρόεδρος Θοδωρής Κοϊνης,Β' αντιπρόεδρος Φρόσω Κοτορού,γραμματέας Μαρία Ράπτη,ειδική γραμματέας Βγένα Βαρθολομαίου,ταμίας Ευγενία Ακριτίδου και σύμβουλοι: Μάρα Δημητριάδου,Δημήτριος Κηπουρός,Μάχη Κούκουρα,Βασίλης Λιόγκαρης,Καλλιόπη Μενδράκου,Ελένη Μωραϊτου,Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου,Δημήτρης Σέρβος,Μαρία Σιδέρη,Σπύρος Σταματάκος,Γιάννα Στρεβίνα,Φοίβος Τσέκερης καιΧρήστος Τσιντζιλώνης.Αναπληρωματικοί: Πάνος Θεοδωρακόπουλος,Γιάννης Καλοβυρβάς,Μιχάλης Μυριαγκός.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Βασίλης Καζάκος,Αριστέα Ράλλη και Νικήτας Στατήρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ