Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκρήξεις δύο βομβών στα δικαστήρια!

Δύο εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν χτες το απόγευμα στα Δικαστήρια, της οδού Ευελπίδων. Στις 6.35 μ.μ. άγνωστος, με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα "Αθηναϊκή" και μετά στην Αμεση Δράση, ανέφερε ότι στις 7 μ.μ. θα εκραγεί βόμβα, στο "κτίριο 2" των Δικαστηρίων, υπογραμμίζοντας ότι "δεν είναι φάρσα". Μέχρι αργά τα βράδυ, καμιά "οργάνωση" δεν είχε αναλάβει την ευθύνη.

Εκείνη την ώρα μέσα στο κτίριο εργάζονταν δύο καθαρίστριες, τις οποίες απομάκρυναν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκονται οι τουαλέτες και το αρχείο. Στο "κτίριο 2" εκδικάζονται αγορανομικές υποθέσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, πριν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ ολοκληρώσουν τις έρευνές τους, εξερράγη απροειδοποίητα στις 8 παρά πέντε μια δεύτερη βόμβα, που ήταν τοποθετημένη στο υπόγειο του "κτιρίου 3". Ευτυχώς κανείς δε βρισκόταν μέσα στο κτίριο εκείνη τη στιγμή. Στο κτίριο αυτό εκδικάζονται αστικές υποθέσεις.

Και οι δύο βόμβες ήταν ωρολογιακοί εκρηκτικοί μηχανισμοί. Στον τόπο των εκρήξεων βρέθηκαν δύο ρολόγια χειρός. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα υπόγεια των δύο κτιρίων είναι σημαντικές. Αξιωματικός της Ασφάλειας συνέδεσε τις βομβιστικές επιθέσεις με τους πυροβολισμούς κατά του "κτιρίου 16", όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η ένοπλη επίθεση είχε γίνει στις 28 του Ιούνη και την ευθύνη είχε αναλάβει η "Κόκκινη Γραμμή". Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος στις 29 του Γενάρη είχε εξουδετερωθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο "κτίριο 6" των Δικαστηρίων. Την ευθύνη για την τοποθέτηση είχε αναλάβει ο "Απελευθερωτικός Αγώνας". Ο ίδιος αξιωματικός έλεγε χτες ότι οι βόμβες τοποθετούνται απροειδοποίητα για να είναι πιο εντυπωσιακά τα χτυπήματα.

Στον τόπο των εκρήξεων έσπευσαν χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γ. Κολιοκώστας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ