Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το Επταπύργιο επισκέφτηκε ο Αγ. Σαχίνης

Το Φρούριο του Επταπυργίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε χτες το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Αντεπίθεση Τώρα", Αγάπιος Σαχίνης,όπου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για την πορεία των έργων στερέωσης και αποκατάστασης του μνημείου. Ενός χώρου όπου πολλοί αγωνιστές μαρτύρησαν, βασανίστηκαν μέχρις εσχάτων ή ακόμη και δολοφονήθηκαν μένοντας πιστοί στα ιδανικά τους. Ενας τόπος με προσωπικές θύμισες ακόμη και για τον Αγάπιο Σαχίνη, αφού από εκείνον το χώρο - του Γιεντί Κουλέ, όπως είναι ευρύτερα γνωστός και όπως έχει μείνει στη μνήμη των περισσότερων - είχε περάσει και ο ίδιος μαζί με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, παραμένοντας στο χώρο αρκετή ώρα, συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα αυτό της ανανέωσης των συμβάσεων που λήγουν τον Αύγουστο και που η μη ανανέωσή τους εγκυμονεί νέους κινδύνους καθυστέρησης των έργων.

Ιδιαίτερα φορτισμένος από την επίσκεψη στον τόπο των παλιών φυλακών, ο Αγάπιος Σαχίνης δήλωσε ότι "ο χώρος του Επταπυργίου είναι δεμένος με την ιστορία της πόλης και για το λόγο αυτό η εργασία που προσφέρουν οι εργαζόμενοι για την αποκατάσταση και διάσωσή του είναι πολύ σημαντική. Ο συνδυασμός μας "ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Αντεπίθεση Τώρα" θα κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται για να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα έργα, να συνεχιστεί η χρηματοδότησή τους και για να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ