Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Απεργία σήμερα στο δίκτυο Κεντρικής Ελλάδας

Στον αγώνα κατεβαίνουν σήμερα και οι σιδηροδρομικού στο δίκτυο της Κεντρικής Ελλάδας, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του κλάδου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στους αντεργατικούς κανονισμούς και στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης, που υποβαθμίζει το σιδηρόδρομο. Την προηγούμενη βδομάδα, είχαν προηγηθεί δύο ακόμα εικοσιτετράωρες απεργίες, στα δίκτυα της Πελοποννήσου και της Βόρειας Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΠΟΣ, στις 23 του μήνα θα γίνει νέα πανελλαδική απεργία.

Οι σιδηροδρομικοί αντιδρούν στη συρρίκνωση του δικτύου του ΟΣΕ, στην εγκατάλειψή του, στα σχέδια ιδιωτικοποίησης τμημάτων του και υπηρεσιών, αλλά και στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για κατάργηση του οχτάωρου και τη μείωση του προσωπικού και την ντε φάκτο υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας, που άρχισε από χτες τα μεσάνυχτα, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα στο δίκτυο της Κεντρικής Ελλάδας (Νομοί Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Πιερίας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων), αλλά και οι αμαξοστοιχίες της Βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου, που έχουν αφετηρία ή προορισμό το Νομό Αττικής. Επίσης, στο δίκτυο της Περιφέρειας Αθηνών θα κυκλοφορήσουν μόνο οι αμαξοστοιχίες των κοινωνικών αναγκών.

Κατά τη διάρκεια της εικοσιτετράωρης απεργίας, οι σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ