Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Συνεχίζονται τα "παιχνίδια διάλυσης"

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι πιλότοι της "Αεροπλοϊας" στη συνάντηση που είχαν με τον Γ. Τσακιρίδη,διευθύνοντα σύμβουλο της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", αλλά οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. Κύριο αίτημα των πιλότων είναι η ανάπτυξη της "Αεροπλοϊας", το οργανόγραμμα και η κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων στο νέο κανονισμό εργασίας που καταρτίζει η διοίκηση της εταιρίας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διά στόματος αρμόδιου υπουργού κατέφυγε πάλι σε επίδειξη πυγμής, εκτοξεύοντας απειλές κατά των πιλότων, επικαλούμενη την ταλαιπωρία των επιβατών και το συμφέρον της εταιρίας. Βέβαια, ο Τ. Μαντέλης δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει, για ποιο πράγμα κατηγορεί τους εργαζόμενους, αφού είναι γνωστό πως οι πιλότοι δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να πετάνε τα αεροπλάνα με το σύστημα του ΕΥΡΩΚΟΝΤΡΟΛ, εφαρμόζοντας τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται. Το γεγονός ότι οι πιλότοι το προηγούμενο διάστημα έκαναν πτήσεις, παρακάμπτοντας το σύστημα αυτό, πετώντας σε χαμηλότερες πτήσεις, δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της για την κατάσταση στην "Αεροπλοϊα".

Πέρα από τις μεγάλες ευθύνες της για τα προβλήματα που προέκυψαν στ' αεροδρόμια και για τα οποία η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες, η κατάσταση αυτή έφερε στην επιφάνεια και την ύπαρξη μιας συνδικαλιστικής ομάδας που δρα με έναν ακατανόητο και εν πολλοίς ιδιόμορφο τρόπο. Γιατί, αντί οι συνδικαλιστές να βγουν και ανοιχτά να μιλήσουν και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό, αναλώνονται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και σε κινήσεις που συσκοτίζουν τους πραγματικούς τους στόχους και καθιστούν όλους τους εργαζόμενους στην "Αεροπλοϊα" ευάλωτους στα παιχνίδια και την αντεργατική φιλολογία της κυβέρνησης.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι κατάσταση χτες στα αεροδρόμια είχε βελτιωθεί, προβλήματα αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν σε ορισμένες πτήσεις της "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Καθυστερήσεις από 2 έως 6 ώρες παρατηρήθηκαν στις πτήσεις της εταιρίας για Ζυρίχη, Μαδρίτη, Μόναχο, αλλά και στις πτήσεις των εταιριών "Αιρ Φρανς" και "Λουφτχάνσα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ