Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΙΒΑΘΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Η άλλη πολιτική πρόταση

Ο Γεράσιμος Σπυράτος, υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης"

Σε αγώνα ενάντια στη μετατροπή των δήμων σε "υπαλλήλους" της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, καλεί τους δημότες η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" του νεοσύστατου δήμου της Λειβαθούς Κεφαλονιάς, με αφορμή την ανακήρυξη του Γεράσιμου Σπυράτου σε υποψήφιο δήμαρχο.

Η ΔΑΚ δεσμεύεται στο λαό της Λειβαθούς ότι θα αντιταχθεί στη φορομπηχτική πολιτική και την ανταποδοτικότητα, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στο σχέδιο "Καποδίστριας". Υπογραμμίζει, επίσης, ότι θα στηρίξει το δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα του νέου δήμου, χωρίς ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του.

Επίσης, θα παλέψει, έτσι ώστε να μετατραπεί αυτή η εκλογική μάχη σε καταδίκη της πολιτικής της υποτέλειας στις Βρυξέλλες και το Μάαστριχτ, θα προβάλει τα προβλήματα, θα απαιτήσει την καθιέρωση της απλής αναλογικής και θα διεκδικήσει τους παράνομα παρακρατημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Γεράσιμος Σπυράτος γεννήθηκε το 1964 στα Βλαχάτα της Λειβαθούς από φτωχή, αγροτική οικογένεια, γεγονός που τον ανάγκασε να μεταναστεύσει μετά το γυμνάσιο. Διατέλεσε ηγετικό στέλεχος του ευρύτερου προοδευτικού κινήματος στις ΗΠΑ (μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης), καθώς και μέλος του ΔΣ του κεφαλονίτικου συλλόγου Ν. Υόρκης, αναπτύσσοντας μεγάλη διεθνιστική δράση. Συνέβαλε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, δούλεψε για την ανασύσταση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κεφαλονιάς και πήρε ενεργό μέρος ενάντια στο σχέδιο "Καποδίστριας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ