Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεπούλημα στα "ντόλαρς"

Στα ανοιχτά της Μυτιλήνης θα δέσουν, κατά πάσα πιθανότητα, τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, συνολικής δύναμης 4.000 ανδρών!

Το γεγονός δημοσιεύτηκε, σε πανηγυρικό στιλ, στην τοπική εφημερίδα "Αιολικά Νέα", η οποία φιλοξένησε και τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κάποιου κ. Αντωνόπουλου.

Ο εν λόγω κύριος βρήκε πολλά και σημαντικά οφέλη στο γεγονός! Ιδιαίτερα επισήμανε τα οικονομικά κέρδη που θα προκύψουν από την επίσκεψη τόσων χιλιάδων Αμερικανών! Για να ενισχύσει, μάλιστα, την άποψη αυτή, αναφέρθηκε στην... αλήστου μνήμης 10ετία του '70, όταν και τότε είχαν καταπλεύσει στο νησί πλοία του 6ου Στόλου! "Υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα τότε σε θέματα τάξης", είπε ο κ. Αντωνόπουλος, "αλλά το καλό που είχαν κάνει στην οικονομία ήταν πολύ μεγάλο"!!!

Το επιχείρημα αυτό, που δεν υπολογίζει τίποτα άλλο πέρα από τα "ντόλαρς", δεν είναι πρωτότυπο. Εχει ήδη προβληθεί και αναλυθεί από τον αστικό Τύπο εδώ και χρόνια. Πριν 2-3 μέρες αθηναϊκές εφημερίδες έγραφαν ακριβώς τα ίδια για το υπό δημιουργία ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Λάρισα και για τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν (!) για την περιοχή...

Τα ίδια λένε, γράφουν και διαδίδουν και στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς και του Κιλκίς. Ορισμένοι, μάλιστα, προσπαθούν να δημιουργήσουν και κλίμα ανταγωνισμού ανάμεσα στους κατοίκους των περιοχών, για το χώρο που πρέπει (!) να εγκατασταθούν "οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης", τα γνωστά σύγχρονα τάγματα θανάτου!

Εκείνο που πρυτανεύει, είναι οι εισπράξεις των διαφόρων μπαρ. Και θεωρούν, ότι πρέπει να εξοβελιστούν από τη σκέψη των εργαζομένων όλες εκείνες οι ιδέες που αναφέρονται στο ρόλο του ιμπεριαλισμού, στην ανάγκη να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, στο γεγονός ότι ο λαός μας, ο κάθε λαός, θέλει να σέβονται και προσπαθεί να περιφρουρεί την αξιοπρέπειά του.

Αυτά όλα είναι δογματισμοί, ξεπερασμένα ιδεολογήματα ή και επικίνδυνες απόψεις! Δε συμβαδίζουν, κατά τους υποστηρικτές τους, με το σύγχρονο (!) πνεύμα που πρέπει να μας διέπει στην εποχή της παγκοσμιοποίησης! Των κοσμογονικών αλλαγών που συντελέστηκαν το 1989-'91! Και των σύγχρονων προκλήσεων! Ενώ, αντίθετα, το κυνήγι του κέρδους, έστω κι αν αυτό γίνεται μέσω του ξεπουλήματος κάθε "ιερού και όσιου", όχι μόνο θεωρείται από ορισμένους, αλλά πρέπει να το αποδεχτούν όλοι, πως είναι ο υπέρτατος θεός, το άπαν! Εστω κι αν "δημιουργούνται ορισμένα προβλήματα τάξης" (sic), όπως είπε ο κύριος αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης...

Αλλά γι' αυτά θα μιλάμε τώρα; Η για τα πανηγύρια που θα στήσουν τόσες και τόσες μπαργούμεν, τόσοι άνθρωποι της νύχτας, σωματέμποροι και ναρκοέμποροι, και μαζί τους και μερικοί σουβλατζήδες;

Ξέχασαν (;) όμως ορισμένοι, πως εκτός απ' τους παραπάνω, εκτός απ' την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του μόχθου, που δε θα επιτρέψει τελικά να περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, με όσα αυτά συνεπάγονται.

Μ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ