Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΟΤ
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση

Στ. Παναγιώτου: Απειλή για τους εργαζόμενους οι μετατάξεις

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης των άρθρων του νομοσχεδίου για την ίδρυση ΑΕ διαχείρισης της περιουσίας του ΕΟΤ, έληξε χτες η συνεδρίαση του Β Θερινού Τμήματος της Βουλής, το οποίο σε επόμενη συνεδρίαση θα έρθει για ψήφιση στο σύνολό του.

Ανάμεσα στα θέματα συζητήθηκε και αυτό των μετατάξεων του προσωπικού. Ειδικά για το θέμα των μετατάξεων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου επισήμανε πως "η προοπτική των μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες στην περιφέρεια και τους ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού επικρέμεται σαν απειλή πάνω από τους εργαζόμενους, πολύ δε περισσότερο αφού είναι γνωστές οι διαδικασίες και τα κριτήρια που συνήθως εφαρμόζονται".

Οσον αφορά το άρθρο 29 το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Ανάπτυξης με υπουργική απόφαση να μεταβάλει το καθεστώς στην ΑΕ του ΕΟΤ, ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του λέγοντας ότι "δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο μεταβίβασης αρμοδιοτήτων υπηρεσιών του ΕΟΤ αλλά ακόμη και κατάργησής τους, ή αναδιάρθρωσής τους. Με τη λογική της κυβέρνησης καταλαβαίνουμε τι ολέθριες συνέπειες θα έχει αυτό, πόσο ανεξέλεγκτα θέλει η κυβέρνηση να προωθήσει τα σχέδιά της". Για το συγκεκριμένο άρθρο πραγματοποιήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης ονομαστική ψηφοφορία και αυτό εγκρίθηκε με 54 ψήφους υπέρ και 43 κατά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ