Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
"Ισχυρή" Ελλάδα της υποτέλειας

Στα μηνύματά τους οι πολιτικοί αρχηγοί με τις αποχρώσεις τους "υμνούν" τη δημοκρατία:

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στα 24 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, κάνει λόγο για διεύρυνση και ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας ενώ αναφέρεται με έπαρση στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ. Λέει χωρίς να φείδεται μετριοπάθειας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανο. Εκφράζοντας όλα αυτά τα χρόνια μια ευρύτερη προοδευτική - λαϊκή πλειοψηφία, έβαλε τη δική του σφραγίδα σ' αυτή τη θετική προοδευτική και δημιουργική πορεία της χώρας και του λαού μας". Αναφερόμενος στο σήμερα, επαναλαμβάνει τα περί ισχυρής Ελλάδας ενώ δίνοντας εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά και διαβάλλοντας τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, σημειώνει για τους λεγόμενους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης: "Η οικονομική ανάπτυξη, η σύγκλιση της χώρας μας με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η είσοδός μας στην οικονομική και νομισματική ένωση με την ταυτόχρονη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, αποτελούν τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συγκεντρώνουν την ευρύτερη αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού".

Ακόμα χαρακτηριστική της υποκρισίας του πρωθυπουργικού μηνύματος, την ίδια στιγμή που εκχωρεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι παράγραφος που αναφέρεται: "Καθημερινά δίνουμε τη μάχη με την διεθνή κοινότητα για την περιφρούρηση και την κατοχύρωση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας".

Κορύφωση... υποταγής

Στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, συνεπικουρεί την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η ιστορική πρόκληση για τη χώρα είναι αυτή "της ισότιμης συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, η οποία αποτελεί και την κορύφωση της πορείας την οποία χάραξε ο Κ. Καραμανλής".

Στον ίδιο τόνο με την κυβέρνηση, τονίζει ότι: "Θεμελιώθηκε η σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία η οποία εγγυάται τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος, την έννοια του νόμου και της τάξης, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ομαλή κοινωνική λειτουργία, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη". Εκτοξεύοντας τα "επικριτικά πυρά" του κατά της κυβέρνησης, σημειώνει: "οι λανθασμένοι χειρισμοί στη διακυβέρνηση της χώρας οδήγησαν σε μια πρωτοφανή κρίση αποτελεσματικότητας του πολιτικού συστήματος, χωρίς μεν να διαταράσσεται η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, αλλά με εμφανείς διαταράξεις της κοινωνικής ισορροπίας και συνοχής". Ακόμα πιο αποκαλυπτική είναι η "κριτική" για τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας όπου τονίζεται ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές και η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων ισχυρή και αποφασιστική".

Δημοκρατία με... κόπωση

"Από έντονα σημάδια κόπωσης χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλα,η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στη χώρα μας, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά την πτώση της χούντας". Κατά τ' άλλα συνεχίζει: "η πολιτική ζωή δηλητηριάζεται καθημερινά από αναξιοπιστία, υποκρισία και έλλειψη αξιοπρέπειας. Ο ελληνικός λαός περιφρονείται ακούγοντας μονότονα ότι η εξαθλίωσή του αποτελεί μονόδρομο, δήθεν για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και της κοινωνίας". Οσον αφορά τη σημερινή εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, είναι έξω από τον ορίζοντα του ΔΗΚΚΙ. Ο Δ. Τσοβόλας, αναφέρει μόνο ότι: "η κυβέρνηση του "νέου ΠΑΣΟΚ", με τη στήριξη μεγάλων δυνάμεων της Δύσης, μεγαλοοικονομικών παραγόντων και μερίδας των μεγάλων ΜΜΕ, αλλά και με την ουσιαστική σύμπραξη της ηγεσίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι μόνο, περιφρονώντας κορυφαίους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως Βουλή και τα Κόμματα, προωθεί μέσω της μυστικής διπλωματίας και ερήμην του ελληνικού λαού, λύσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα, επικίνδυνες για τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας". Κλείνοντας δίνει και τη διέξοδο στη συγκρότηση "ενός μετώπου αντίστασης απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής δημοκρατίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2004-03-09 00:00:00.0)
Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (2004-01-31 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ (2003-07-04 00:00:00.0)
Επιβεβλημένη η συνεργασία (2002-10-30 00:00:00.0)
Δε συμμετέχουμε στο διασυρμό της πολιτικής (2001-11-07 00:00:00.0)
Η μάχη της ...αφίσας (1999-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ