Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ

Την έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ από τα ΜΜΕ εξέφρασε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννη Λασκαρίδη.

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τσοβόλας έκανε λόγο για συστηματική και «εκ προθέσεως παραβίαση της δημοκρατικής και της συνταγματικής τάξης σε σχέση με τη λειτουργία των ΜΜΕ, αλλά και σε σχέση με την αντιμετώπιση του ΔΗΚΚΙ», το οποίο αποκλείουν από τις πολιτικές εκπομπές, αλλά και από τα δελτία ειδήσεων.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ παρέδωσε και εξώδικη διαμαρτυρία με πρόσκληση και επισήμανε ότι αν δεν «αποκατασταθεί η δημοκρατική και συνταγματική τάξη, θ' αναγκαστεί να καταθέσει μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος» και στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους που κάνουν πολιτικές εκπομπές και δεν καλούν εκπροσώπους του ΔΗΚΚΙ. Εξώδικη όμως διαμαρτυρία θα κάνει το ΔΗΚΚΙ και εναντίον των μελών του ΕΣΡ, «γιατί είναι κλασική η περίπτωση παράβασης καθήκοντος», αφού ο συστηματικός αποκλεισμός του κόμματος γίνεται «προκειμένου να ωφεληθεί το διαπλεκόμενο με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜΕ ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τη δήλωση του Δ. Τσοβόλα, ο πρόεδρος του ΕΣΡ αποδέχτηκε τον αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ, αποκλεισμός που γίνεται παράνομα και αντιδημοκρατικά. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης δεσμεύτηκε ότι θα φέρει αμέσως το θέμα στο ΕΣΡ και θα «εισηγηθεί τη λήψη μέτρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ