Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο λαός μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς

Σε μεγάλη συγκέντρωση ναυτεργατών, στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, μίλησε χτες ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«

Γιατί είναι μοιραίο τη ναυτιλία να τη διαχειρίζονται οι εφοπλιστές, μια χούφτα δηλαδή, που θα εκμεταλλεύονται και θα καταπιέζουν χιλιάδες ναυτεργάτες; Γιατί να αποδεχτούμε να εξαρτάται από αυτούς και τα κέρδη τους η συγκοινωνία μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας;». «Οταν ο λαός πιστέψει στις δυνάμεις του, το συσχετισμό δύναμης μπορεί να τον ανατρέψει. Αδιέξοδο υπάρχει, όπου σταυρώνεις τα χέρια, όταν κυριαρχεί η ηττοπάθεια. Η εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές, της δύναμης που αγωνίζεται, θα ενισχύσει τους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, θα δώσει φτερά στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, θα ανοίξει το δρόμο για μια καλύτερη ζωή».

Οι καθαρές, σταράτες κουβέντες, που μόνον οι κομμουνιστές χρησιμοποιούν, ηχούν ελπιδοφόρα στα αυτιά όλων όσοι βρίσκονται στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ. Και είναι εκατοντάδες. Είναι εργάτες της θάλασσας, απόμαχοι και εν ενεργεία, που έσπευσαν χτες το πρωί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ, για να ακούσουν την πρόταση του Κόμματος. Εσπευσαν να γεμίσουν ασφυκτικά την αίθουσα και να συγκροτήσουν Εκλογική Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ, για να αποδείξουν τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τους ναυτεργάτες με το Κόμμα. Ομως, επιπλέον απόδειξη γι' αυτούς τους δεσμούς αποτελεί το ότι ο ομιλητής είναι ο ναυτεργάτης Γιώργης Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ο αγώνας είναι ακατάπαυστος, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και άλλοι παίρνουν συνεχώς αγωνιστικές πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουν να παίρνουν. Ομως, όταν οι ναυτεργάτες, από τη μια, συναισθάνονται την ανάγκη για αγώνα και, από την άλλη, καταθέτουν την ψήφο τους σε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, τότε υπονομεύουν τον αγώνα τους, γιατί ισχυροποιούν τον αντίπαλο. Τότε νομιμοποιούν, επικροτούν την πολιτική της ανεργίας, της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, της Υγείας, της άθλιας κατάστασης στον Οίκο Ναύτη που χτυπάει με τα ΜΑΤ τους ναυτεργάτες και τους επιβάλλει στρατιωτικό νόμο για να ανακόψει τον αγώνα τους», είπε ο Γ. Μαρίνος και, ειδικά για το ΣΥΝ, ανέφερε: «Να είμαστε αυστηροί με το ΣΥΝ, την πολιτική δύναμη που προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες, να κοροϊδέψει το λαό, να αποκρύψει ότι έχει ψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που προβλέπει όλα όσα εφαρμόζονται σήμερα σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων και υπέρ του κεφαλαίου».

Αναφερόμενος στο «εφικτό και ρεαλιστικό» της πρότασης του Κόμματος, σημείωσε: «Το εφικτό και ρεαλιστικό καθορίζεται από τις ανάγκες, από το ερώτημα, πρέπει να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή; Ο ραγιαδισμός είναι χειρότερη στάση για το λαϊκό κίνημα και είναι το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε από την οθωμανική αυτοκρατορία μέχρι το ναζισμό. Ο λαός πρέπει να πειστεί, να στηρίξει το ΚΚΕ. Να καταλάβει τη δύναμή του. Και αυτές τις σκέψεις οι κομμουνιστές πρέπει να τις μεταφέρουν σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε σπίτι. Να ανοίξουν τη συζήτηση με εκλογικές επιτροπές στις γειτονιές, με συσκέψεις. Ηρθε η ώρα να αντιπαρατεθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ