Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... μαγικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ γίνονται και λέγονται αυτά! Αν πιστέψουμε τη χτεσινή ομιλία του Κώστα Λαλιώτη, σημείο τριβής στην εσωκομματική κρίση του κυβερνώντος κόμματος είναι ο ...πόλεμος στο Ιράκ και ο φιλοαμερικανισμός ορισμένων στελεχών.

Μόνο που δεν παρατηρήσαμε τέτοιου είδους ευαισθησίες από κανένα στέλεχος του «παλιού» και «δημοκρατικού» ΠΑΣΟΚ τον καιρό που γινόταν ο πόλεμος αυτός και η Ελλάδα παρέδιδε «γην και ύδωρ» στις ΗΠΑ. Γεγονός για το οποίο, άλλωστε, ευχαρίστησε την κυβέρνηση ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Προφανώς, τα προαναφερόμενα σημεία τριβής έχουν ...τόση αξία και σημασία, όση είχε και η συμμετοχή του Κ. Λαλιώτη στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του Φόρουμ, αγκαζέ με τον Ν. Κωνσταντόπουλο του ΣΥΝ.

Από την άλλη, βέβαια, είναι «μαγικός» ο τρόπος που έχουν στο ΠΑΣΟΚ να «επενδύουν» ιδεολογικά τις κόντρες συμφερόντων και φατριών, που τους κατατρέχουν και θα ήταν, πράγματι, περίεργο για ένα κόμμα με τέτοιο βαθμό διαπλοκής και εξάρτησης να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Εξίσου αξιοθαύμαστη, όμως, είναι και η εκλογική τους «αισιοδοξία», καθώς όλοι εύχονταν και «έπιναν νερό» στην επερχόμενη νίκη. Απαντες, βέβαια, προετοιμάζουν τους μηχανισμούς τους για κάθε ενδεχόμενο και κυρίως γι' αυτό της διαχείρισης μιας εκλογικής ήττας.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οπως και να 'χει πάντως, πρέπει να είσαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, για να ανακαλύψεις σε όσα ειπώθηκαν και έγιναν χτες στην Κεντρική Επιτροπή κάτι που πραγματικά να αφορά τον πολίτη και τα προβλήματα του κόσμου.

Πάντως, ο «σύντροφος Χρυσοχοΐδης» είναι βέβαιο ότι έχει να κάνει πολλή δουλιά από τη νέα θέση του, μια και, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Σε τέτοιες καταστάσεις, ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, η ρουσφετολογική πλευρά του έχει πολλά καθήκοντα.

Ποιος ξέρει, ίσως να δούμε και ...αλλαγές στα εμβλήματα, ακόμα και στο όνομα του κυβερνώντος κόμματος, όπως έλεγε πριν μερικούς μήνες ο νέος του γραμματέας. Εξελίξεις ικανές να μας ...διασκεδάσουν, δηλαδή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ