Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Είχε χώρο για όλους...

Με ποσοστό 66,6% και 118 ψήφους σε σύνολο 177 ψηφισάντων, εξελέγη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Τα 50 «λευκά» και τα 9 «άκυρα» ψηφοδέλτια συμπληρώνουν την εικόνα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, όπως, άλλωστε, είχε προκύψει στο προηγούμενο συνέδριο, όπου ο πρωθυπουργός είχε επιτύχει να επικρατήσει με ποσοστό της τάξης του 70% στο εσωτερικό του κόμματός του. Το γεγονός αυτό, αφ' ενός, δίνει τη δυνατότητα στην πλευρά του πρωθυπουργού να δηλώνει «ικανοποίηση» για το αποτέλεσμα, αφετέρου, όμως, οδηγεί στην εκτίμηση ότι η υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη και ο τρόπος με τον οποίο προέκυψε δε φαίνεται να «γεφυρώνει» διαφορές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά στο νέο Εκτελεστικό Γραφείο, θα απαρτίζεται από τους (σε παρένθεση οι ψήφοι που έλαβαν): Π. Κουκουλόπουλος (111), Απ. Κακλαμάνης (106), Χρ. Αράπογλου (106), Κ. Γείτονας (97), Φ. Γεννηματά (96), Δ. Θάνος (93), Γ. Κουτσούκος (91), Μ. Αποστολάκη (74), Α. Κοτσακάς (66), Τ. Αντωνίου (65), Γ. Παναγιωτακόπουλος (44). Εκτός έμεινε ο Γ. Δασκαλάκης (43).

Η σύνθεση του νέου ΕΓ - που ήδη έχει χαρακτηριστεί ως ...«όργανο ασημαντοτήτων» - αποτυπώνει καθαρά ότι όλα τα περί «ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών» μεταξύ των «ομάδων» μέσα στο ΠΑΣΟΚ στην ουσία ...πάνε περίπατο, μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας της «κουτάλας». Το γεγονός και μόνον ότι στο ΕΓ που ψηφίστηκε με τις ευλογίες Σημίτη για να «διεξάγει τις εκλογές», βρέθηκε χώρος για να συμμετάσχουν από ακραιφνείς «σημιτικοί», μέχρι «παραδοσιακοί τσοχατζοπουλικοί», αλλά και «ηγήτορες» της ...«αριστερής αντιπολίτευσης», δηλώνει περίτρανα το είδος των «πολιτικών διαφορών», που υποτίθεται ότι υπάρχει μεταξύ εκείνων που - από κοινού πια - θα εργαστούν για την εφαρμογή και προβολή της γνωστής αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ