Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Τα διαπιστευτήρια...

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, με την ομιλία που έκανε μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και της εκλογής του στη θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, έδωσε το στίγμα της πολιτικής τακτικής του κυβερνητικού κόμματος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Αρχικά έκανε λόγο, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για «επιτακτική ανάγκη για διαρκή και ουσιαστική ανανέωση των οραμάτων, των αξιών και των στόχων μας». Ακολούθως, έκανε κατ' επανάληψη αναφορές στη «Δεξιά», η οποία, όπως είπε, «δίνει τη μάχη υπέρ της λήθης και κατά της μνήμης». Στη συνέχεια απηύθυνε προσκλητήριο προς «όλους τους προοδευτικούς πολίτες κόντρα στη Δεξιά». «Ηρθε η ώρα, είπε, να βάλουμε "φωτιά" στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Ηρθε η ώρα να δείξουμε ότι οι διαφορές μας με τη Δεξιά δεν είναι σχήματα "κενού περιεχομένου"».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να στείλει και μήνυμα υπακοής στα νεοταξικά δόγματα, αναφέροντας ότι πλέον «η έννοια της ασφάλειας απέκτησε νέο περιεχόμενο σε όλες τις δυτικές κοινωνίες και βέβαια και στην Ελλάδα, δεν αφορά πλέον μόνον τις διεθνικές διαφορές και συγκρούσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή των πολιτών».

Αναφορικά με τις εκλογές, είπε: «Δικό μας καθήκον είναι να ξαναφέρουμε το ΠΑΣΟΚ κοντά στην κοινωνική πλειοψηφία, ως κίνημα πρωτοπόρο, κίνημα ανοιχτό, κίνημα προοδευτικό». Αυτό, ανέφερε, θα γίνει «στη βάση των σημερινών διαιρετικών γραμμών μεταξύ της προόδου και της συντήρησης». Θυμήθηκε ακόμα τους «μη προνομιούχους», που σήμερα είναι «οι κοινωνικά αποκλεισμένοι Ελληνίδες και Ελληνες, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικά προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ