Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Εξαιρετική φυσιογνωμία»!

«Προσέξτε τώρα ποια είναι η άποψη των κυβερνώντων μας για τις διεθνείς σχέσεις και για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, ανά τον κόσμο.

Η δήλωση ανήκει στον κ. Χρυσοχοΐδη και περιέχεται στη συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης στο προχτεσινό "Βήμα". Δυστυχώς, δεν έτυχε της δέουσας προβολής.

Ας δούμε τι είπε ο κ. υπουργός:

"Συντεταγμένη η κοινωνία των ηνωμένων εθνών να δώσει τη μάχη για την επικράτηση της δημοκρατίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη (...). Αν χρειαστεί και με πόλεμο κατά των δικτατορικών καθεστώτων, και με πόλεμο"!

Ιδού, λοιπόν, το "πιστεύω" του κ. υπουργού και επιφανούς στελέχους του "εκσυγχρονισμού"! Ο πόλεμος, οι βομβαρδισμοί, οι δολοφονίες στην υπηρεσία της ...δημοκρατίας!

***

Φυσικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης δε μας εξηγεί ποιος θα είναι αυτός που θα κρίνει ποια είναι "δικτατορία" και ποια όχι. Δε μας εξηγεί ποιος θα αποφασίζει να εντάξει την α` ή τη β` χώρα, τον τάδε ή τον δείνα λαό στον υπό εξολόθρευση "άξονα του κακού"...

Και μάλλον δε χρειάζεται να μας το εξηγήσει. Αλλωστε, το ταξίδι του κ. Χρυσοχοΐδη πριν λίγο καιρό στις ΗΠΑ, όπου - σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ - οι συνομιλητές του (τόσο της αμερικανικής κυβέρνησης, όσο και της CIA) τον ανακήρυξαν σε "εξαιρετική φυσιογνωμία", δίνει πολλές από τις αναγκαίες εξηγήσεις...».

***

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε εδώ, στην ίδια θέση του «Ημεροδρόμου», στις 11/2/2003. Αλλάξτε απλώς εκεί που λέει «κύριος υπουργός» με το «κύριος γραμματέας». Το κείμενο, που είχε και τότε τον τίτλο «εξαιρετική φυσιογνωμία», προφανώς διατηρεί αυτούσια την αξία του (και κάτι παραπάνω), από τη στιγμή που αυτόν τον «κύριο υπουργό», με αυτές τις απόψεις, τον εξέλεξαν χτες γραμματέα τους...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χρησιμότατος»(2011-11-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-12-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-10-23 00:00:00.0)
Κλίμα «συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ(2000-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ