Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανησυχία πίσω από την «αδιαφορία»

Με επιδεικτική αδιαφορία επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η ηγεσία της ΝΔ, αδυνατώντας ωστόσο να κρύψει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην εικόνα της κυβέρνησης και πόσο θα επηρεαστεί η διαμάχη για την εξουσία.

Η Ρηγίλλης προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από το εφεύρημα «άλλο κόμμα άλλο κυβέρνηση», εννοώντας ότι οι όποιες ανακατατάξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος δεν αφορούν το λαό, αλλά τους «καρεκλοκένταυρους» του ΠΑΣΟΚ. Δεν κρύβουν όμως την αγωνία τους μήπως ο Κ. Σημίτης σε επίπεδο κυβερνητικών αποφάσεων, με την υλοποίηση άγριων νεοφιλελεύθερων επιλογών το επόμενο διάστημα, τους «αφοπλίσει» πολιτικά και εκλογικά...

Χαρακτηριστικός είναι ο σχολιασμός των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ από τον Κ. Μητσοτάκη. Εκτίμησε μιλώντας στον «Αντέννα» ότι ήταν μια αναγκαστική επιλογή του Κ. Σημίτη η «εκκαθάριση του προβλήματος» με τον Κ. Λαλιώτη, αλλά τη χαρακτήρισε τολμηρή και δε δίστασε να προβλέψει ότι «ο κ. Σημίτης θα πετύχει», γιατί «επέλεξε την καταλληλότερη γι' αυτόν στιγμή, όταν οι μετοχές του είναι ψηλά». Στόχος των κινήσεων Σημίτη, σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, είναι «από τη μια μεριά να κρατήσει μέχρι το τέρμα της τετραετίας και από την άλλη να ελέγξει μαζί με τον Γ. Παπανδρέου - με τον οποίο είναι προφανές ότι έχουν συμφωνήσει - τις μετεκλογικές εξελίξεις, δηλαδή να έχει τον έλεγχο του ηττημένου ΠΑΣΟΚ».

Από την άλλη υποστήριξε ότι οι ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ «δεν απασχολούν σοβαρά τον ελληνικό λαό και δεν μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα». Εμφανίστηκε δύσπιστος για το αν ο Κ. Σημίτης μπορεί στο τέρμα της τετραετίας να κάνει μια πολιτική βαθιών τομών - «απελευθέρωση των αγορών, της εργασίας, της ενέργειας, αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις σε ευρεία κλίμακα», είπε χαρακτηριστικά - αν και άφησε να εννοηθεί ότι θα το επιθυμούσε. Εσπευσε όμως να ευθυγραμμιστεί με την κομματική γραμμή, ζητώντας να γίνουν άμεσα εκλογές επειδή «η κυβέρνηση δεν κυβερνά»...

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος χρησιμοποίησε τη φράση του Κ. Σημίτη ότι «για να ανατρέψουμε την εικόνα του παλιού χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα, πρόσωπα με φρεσκάδα, νέες ιδέες και κατευθύνσεις», για να προσθέσει: «Χρειάζεται κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Ο τόπος δεν αντέχει άλλο τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ