Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Στην Πυροσβεστική περιόδευσαν στελέχη του ΚΚΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν χτες εκπρόσωποι του ΚΚΕ, στη διάρκεια επίσκεψής τους στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας, στην πλατεία Μουρούζη, όπου στεγάζεται το Αρχηγείο, η Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και η Διοίκηση Αθήνας.

Οι Αχιλ. Κανταρτζής, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Γ. Νάκης, υπεύθυνος του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ και Δ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του Κόμματος, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Παν. Φούρλα, ο οποίος τους ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλλουν προσωπικό και ηγεσία για να αντεπεξέλθουν στο έργο τους. Στη συνέχεια συζήτησαν με πυροσβέστες για τα προβλήματα που τους απασχολούν και για τις θέσεις του Κόμματος.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αναδείχτηκαν είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, το ωράριο που δεν τηρείται, η αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Αυτή τη στιγμή στην Πυροσβεστική υπηρετούν περίπου 10.000, αλλά τα κενά -με βάση τις οργανικές θέσεις- ανέρχονται σε 2.800 από τα οποία πρόκειται να καλυφθούν μόλις 300 και μάλιστα το φθινόπωρο. Το ωράριο των πυροσβεστών δεν τηρείται, ενώ οι πυροσβέστες ζητούν μείωση του ωραρίου. Η ασφάλεια των πυροσβεστών στη διάρκεια των επιχειρήσεων και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν, τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων παραμένουν ζητούμενα, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αρνείται να προχωρήσει στην αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Τα στελέχη του ΚΚΕ επισήμαναν ότι η κυβέρνηση από τη μία διατηρεί τα κενά σε προσωπικό από την άλλη πλευρά χρησιμοποιεί την εποχιακή απασχόληση και μάλιστα για 5ετή χρονική περίοδο, δεν εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία για πληρωμή της υπερεργασίας και το ωράριο δεν τηρείται. Τόνισαν ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της αναγνώρισης και της ένταξης του κλάδου στα βαριά ανθυγιεινά και επικίνδυνα και κατήγγειλαν την προσπάθεια να περιοριστεί το θέμα αυτό μόνο στην καταβολή ενός επιδόματος. Σημείωσαν δε, ότι τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, δεν εξαιρούν κανένα και θα τα «πληρώσουν» και οι πυροσβέστες, ενώ βελτίωση δεν μπορεί να υπάρξει στη σημερινή κατάσταση, αφού τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με μερικές παροχές που μπορεί να δώσει η κυβέρνηση.

Υπογράμμισαν, τέλος, την ανάγκη να μπει φραγμός σ' αυτή την πολιτική με τη διαρκή και συντονισμένη πάλη των πυροσβεστών με όλους τους εργαζόμενους για τη ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ