Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΗΚΚΙ
Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

«Ναυάγησε» η συνεργασία με τον Στ. Παπαθεμελή

Την «εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΔΗΚΚΙ», παρουσίασε χτες ο πρόεδρος του Δ. Τσοβόλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, δίνοντας συγχρόνως στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του.

Ο Δ. Τσοβόλας, αφού άσκησε κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «η κυριαρχία του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία 14 χρόνια έχει δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα σε όλους τους τομείς», στη συνέχεια υποστήριξε: «Το ΔΗΚΚΙ από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε, παρουσίασε μια εναλλακτική, συνολική, σύγχρονη, πρόταση μέσα από την οποία δίνονται απαντήσεις σε όλα τα καθημερινά, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες πολίτες, η Ελλάδα και το ελληνικό έθνος».

Οσο για τις αιτίες του «ναυαγίου» της συνεργασίας του ΔΗΚΚΙ με το κόμμα του Στ. Παπαθεμελή τη «Δημοκρατική Αναγέννηση», ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε ότι μετά από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ αποφασίστηκε ότι «μια τέτοια συνεργασία σίγουρα δε θα ανταποκρινόταν, στην ιδεολογική καθαρότητα, τη σαφήνεια αλλά και τη διάρκεια, που απαιτεί μια έντιμη πολιτική πρόταση» και πρόσθεσε: «Η σύμπραξη, λοιπόν, ΔΗΚΚΙ με την Κίνηση του κ. Παπαθεμελή δεν μπορεί να γίνει για πολλούς ουσιαστικούς, πολιτικούς λόγους, αλλά και για άλλους που ανέκυψαν τις τελευταίες μέρες».

Πάντως, με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» σημειώνει: «Ο ισχυρισμός του Δ. Τσοβόλα ότι η μη συνεργασία του ΔΗΚΚΙ με τη Δημοκρατική Αναγέννηση δεν έγινε "για πολλούς ουσιαστικούς πολιτικούς λόγους", δεν ανταποκρίνεται καθ' ολοκληρία στην πραγματικότητα και λυπούμαστε γι' αυτό.

Η μεικτή επιτροπή, που συνεστήθη καθ' υπόδειξη των δυο προέδρων, και επεξεργάστηκε το πλαίσιο συνεργασίας, ουδέποτε συνεζήτησε πολιτικά ή ιδεολογικά ζητήματα, θεωρώντας ως δεδομένη την πολιτική και ιδεολογική σύγκλιση των δυο κομμάτων. Κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει διαφωνία σε θέματα που δε συνεζητήθηκαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ