Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Αλυσιδωτές αντιδράσεις στο δημοσίευμα «Ρ»

Αλυσιδωτές ήταν οι αντιδράσεις χτες, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ρ», αναφορικά με τη νέα τροπολογία.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη, τόνισε: «Μόλις πριν από μερικούς μήνες το ΚΚΕ φώναζε ότι ο νέος νόμος για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις μετατρέπει μια κλίκα κρατικών λειτουργών και πολιτικών προσώπων σε ληστές». Σε άλλο σημείο, είπε πως «η αλλαγή χρήσης γης είναι το μείζον σε αυτό το θέμα και αν χαθούμε στους λαϊκισμούς, ότι επειδή είναι η Εκάλη, τάχα μου αυτοί δεν έχουν ανάγκη, θα νομιμοποιήσουμε την αλλαγή χρήσης γης και δε θα μείνει πουλί για πουλί, δέντρο για δέντρο, οικολογικό για οικολογικό σύστημα. Τα ίδια δε γίνανε στο Μαραθώνα με το πρόσχημα αυτό... που δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο όρθιο;»...

Ο Γερ. Αρσένης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, σχολιάζοντας το θέμα, δήλωσε πλήρη άγνοια: «Αντί σχολίου», είπε, «θέτετε ένα θέμα σημαντικό για την κυβερνητική πολιτική και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε τους ίδιους τους υπουργούς (!) να τοποθετηθούν, να ακούσω και εγώ τις τοποθετήσεις τους, γιατί μπορώ να πω ότι πάνω στα συγκεκριμένα θέμα δεν μπορώ να πάρω θέση».

Ο Μ. Κεφαλογιάννης, βουλευτής της ΝΔ, αλλά και η Φ. Πετραλιά, ισχυρίστηκαν πως η ΝΔ... καταψήφισε τόσο το νομοσχέδιο όσο και τις τροπολογίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ