Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Η συμμετοχική δημοκρατία της ναρκω-κουλτούρας

«Η ναρκω-κουλτούρα και η μεθοδευμένη, από τον υπουργό και μερίδα Τύπου, προσπάθεια να συμμετέχουμε όλοι στη δημοκρατία της "μαστούρας", μας βρίσκει ριζικά αντίθετους». Είναι η απάντηση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε, για άλλη μια φορά, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας στο προσκήνιο το θέμα του διαχωρισμού των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά» και θυμίζοντας κάποιες παλιότερες «ριζοσπαστικές» του προτάσεις για «γλάστρες» στα μπαλκόνια.

«Σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την ανεργία, την ανασφάλεια, τις ταξικές διακρίσεις στη μόρφωση, στην Υγεία, στην ασφάλιση, σε μια Ελλάδα όπου κυριαρχεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και νομιμοποιείται η βίαιη καταστολή των κοινωνικών αγώνων, κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης των ναρκωτικών με οποιονδήποτε τρόπο έχει σκοπό να νομιμοποιηθούν στις συνειδήσεις των ανθρώπων τα κοινωνικά αίτια που παράγουν, αναπαράγουν και συντηρούν το πρόβλημα της τοξικομανίας», επισημαίνει το ΕΣΥΝ στην ανακοίνωσή του. Και υπενθυμίζει τους αγώνες του αντιναρκωτικού κινήματος στη χώρα μας, καθώς και την καταγγελία της συνόδου του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά το 2002 στη Βιέννη, η οποία χαρακτήριζε «ιστορικό λάθος κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης των λεγόμενων "μαλακών" ναρκωτικών».

«Αντιστεκόμαστε στον πλαστό προοδευτισμό της αποποινικοποίησης και προειδοποιούμε ότι οι επικαλούμενες ιδιορρυθμίες της ελληνικής κοινωνίας δε θα επιτρέψουν τέτοιου είδους πολιτικές επιλογές. Απαιτούμε σοβαρή, συστηματική και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάπλωσης, της χρήσης και εξάρτησης από ουσίες, υλοποιώντας την πρωτογενή πρόληψη που θα στοχεύει στην εξάλειψη όλων εκείνων των αιτιών που ευθύνονται για τη δημιουργία και διαιώνιση του προβλήματος των ναρκωτικών», υπογραμμίζει το ΕΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ