Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΦΕΑ
Ανεκπλήρωτα οράματα γενιών αγώνων

Στον τόπο μαρτυρίου εκατοντάδων αγωνιστών που πάλεψαν για την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και την πτώση της ξενοκίνητης χούντας πραγματοποιήθηκε χτες εκδήλωση στη μνήμη των αγωνιστών κατά της δικτατορίας. Ετσι, στο κολαστήριο του ΕΑΤ - ΕΣΑ (στο Πάρκο Ελευθερίας) αντάμωσαν χτες φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες για να τιμήσουν τη μνήμη των αθάνατων νεκρών του μεγάλου αγώνα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνων, στην προτομή του αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών 67-74 Μιχάλης Βαρδάνης,ο οποίος είπε: "Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία υποχώρηση σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και έχουμε τους τρόπους να τα προασπίσουμε".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μ. Βαρδάνης είπε ότι υποτιμάται η έξαρση της βίας, του ρατσισμού και άκρατου εθνικισμού που αφετηρία έχουν το φασισμό και τις δυνάμεις εκείνες που ζεσταίνουν τη φωλιά να επωάσει το αβγό του.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την πολυδιαφημιζόμενη νέα δομή του ΝΑΤΟ που σημαίνει τη διασφάλιση των γεωπολιτικοστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ στα νέα παγκόσμια δεδομένα, για την κατάσταση που επικρατεί στο Κόσσοβο, για τον "Αττίλα" στην Κύπρο και για τα Ελληνοτουρκικά.

Και κατέληξε: "Με τα δεδομένα του 21ου αιώνα η κατάσταση δείχνει οριακά κρίσιμη. Πρέπει να αντιδράσουμε να αντισταθούμε. Τα μέλη του συνδέσμου, όλοι οι αγωνιστές της αντιδικτατορικής αντίστασης δεν είναι επετειακά και μουσειακά εκθέματα. Οφείλουν να έχουν παρόν και λόγο στα δρώμενα και να αντιστέκονται. Κουβαλάνε τα ανεκπλήρωτα οράματα γενιών αγώνων".

Η Μπέττυ Βαλάση απήγγειλε στη συνέχεια της εκδήλωσης ποιήματα του Αλέξανδρου Παναγούλη. Επίσης διαβάστηκε αντιδικτατορική ποίηση, ενώ τραγούδησε και η Μαρία Δημητριάδη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης,ο Μπ. Αγγουράκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,η ηθοποιός Αννα Συνοδινού,ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος,από την ΠΕΑΕΑ ο Νίκος Τερζόπουλος,καθώς και πλήθος φορέων και συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ