Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
"Ας αναλογιστεί η πολιτεία τις ευθύνες της"!

Με ανακοίνωσή της η Ενωση προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις

"Θα κατέβουμε στους δρόμους". Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει στην κυβέρνηση η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής με ανακοίνωσή της. "Καλούμε την πολιτεία για τελευταία φορά, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να πράξει το χρέος της απέναντι στους πυροσβέστες και το Πυροσβεστικό Σώμα", υπογραμμίζει. "Σε διαφορετική περίπτωση οι πυροσβέστες θα κατέβουν στο δρόμο πριν τους κρατήσουν ομήρους στους πυροσβεστικούς σταθμούς".

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι πυροσβέστες και όλος ο ελληνικός λαός πενθούν για τον άδικο χαμό των τριών συναδέλφων τους στη διάρκεια της μάχης για τη διάσωση του δασικού πλούτου της Αττικής (ή ό,τι έχει απομείνει πια από αυτόν).

Στη συνέχεια αναφέρουν οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος ότι "η Ενωσή μας από τις 9.7.1998 είχε καταγγείλει τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πυροσβέστες. Είχαμε ακόμη διατυπώσει την ευχή που δυστυχώς δεν ευοδώθηκε, να μη θρηνήσουμε ζωή συναδέλφου, γιατί τότε οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν οπουδήποτε κι αν ανήκουν. Θεωρούμε αναγκαίο, συνεχίζουν, να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς που με μεγάλα λόγια τούτη τη στιγμή του πένθους μας θυμηθήκανε, το Πυροσβεστικό Σώμα και τους υπαλλήλους του, ότι ποτέ κανείς δε νοιάστηκε για την ουσιαστική προστασία των δασών από τους κινδύνους της φωτιάς, των καταπατητών τους, τον αποχαρακτηρισμό και την ιδιωτικοποίηση των δασικών εκτάσεων, ότι ποτέ κανείς δε νοιάστηκε για το ανθρώπινο δυναμικό του ΠΣ που συνεχόμενα 24ωρα δίνει τη μάχη του χωρίς το επάγγελμά τους να χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και ανθυγιεινό, ότι ποτέ κανείς δε νοιάστηκε για μια αύξηση της οργανικής δύναμης και των μέσων του ΠΣ σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες. Θεωρούμε επίσης αναγκαίο ότι τούτες οι στιγμές δεν προσφέρονται για οποιαδήποτε εκμετάλλευση από οποιονδήποτε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ