Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμπάνες για φακελάκια

Δύο γιατροί τιμωρήθηκαν με ποινές προσωρινής παύσης, επειδή παραβίασαν τον όρκο του Ιπποκράτη, καθώς ο ένας κατηγορείται για δωροδοκία και ο άλλος για εξύβριση δημοσίως του διευθυντή κλινικής στον οποία εργάζονταν. Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ για λόγους δημοσίου συμφέροντος απέρριψε τις αιτήσεις των δύο γιατρών, οι οποίοι ζητούσαν από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο να ανασταλούν οι ποινές τους.

Συγκεκριμένα, ο Σ. Τζεμεντζής,καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατηγορείται ότι προκειμένου να χειρουργήσει Αλβανό υπήκοο ζήτησε και έλαβε 300.000 δραχμές. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων γι' αυτή την πράξη τον καταδίκασε σε φυλάκιση τριών χρόνων.

Το ΣτΕ απέρριψε και την αίτηση του Χρόνη Παναγιωτίδη,επιμελητή του Α' "Θεαγένειου" Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που ζητούσε την αναστολή απόφασης του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή προσωρινής παύσης ενός μήνα γιατί έβρισε τον προϊστάμενό του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ακριβώς πριν μία βδομάδα το ίδιο δικαστήριο ενέκρινε τις ποινές σε άλλους δύο γιατρούς, εκ των οποίων ο πρώτος Χρ. Σαββόπουλος είχε τεθεί οριστικά εκτός του ΙΚΑ λόγω δωροδοκίας, ενώ στον οδοντογιατρό Θ. Βασιλειάση επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης, λόγω κακής ιατρικής συμπεριφοράς προς τους ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ