Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΣΕΛΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Χωρίς νερό οι κάτοικοι

Τη λήψη μέτρων ζητά το ΚΚΕ

Σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Διάσελου του Νομού Τρικάλων, που είναι το μοναδικό χωριό στα Χάσια χωρίς νερό.

Τα παραπάνω τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζής,Β. Μπούτας και Ν. Γκατζής,σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Οι βουλευτές σημειώνουν πως το πρόβλημα της ύδρευσης υποτίθεται ότι "αντιμετωπίζεται" με δυο δεξαμενές χωρητικότητας 100 και 50 κυβικών μέτρων αντίστοιχα. "Είναι φανερό, υπογραμμίζουν, πως αυτές οι ποσότητες του νερού δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων, ο αριθμός των οποίων φθάνει - ειδικά τους θερινούς μήνες - τους 600".

Επισημαίνουν, μάλιστα, πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή γεώτρηση ή μεταφορά νερού από άλλη πηγή. "Ετσι, συνεχίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, ενώ βρισκόμαστε στο τέλος του 20ού αιώνα, για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων του Διάσελου γίνεται μεταφορά νερού με υδροφόρα, γεγονός που - εκτός των άλλων - δημιουργεί και κινδύνους μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών κτλ".

Τέλος, ερωτούν τον υπουργό ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να επιλυθεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα ύδρευσης του Διάσελου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ