Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"
Είναι συνυπεύθυνοι

Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ευόσμου Βασίλη Τζήκα

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη λειτουργία και το μέλλον του νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου", ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευόσμου του Συνδυασμού Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου, Βασίλης Τζήκας,σημείωσε χτες ότι η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου δεν είναι θέμα παζαριών και διαβουλεύσεων των τοπικών παραγόντων. "Μόνος δρόμος είναι η επαγρύπνηση και η κινητοποίηση όλου του λαού και σ' αυτή την κατεύθυνση απαιτούμε να στραφούν οι Δήμοι, να συστρατευθούν τα σωματεία και οι κοινωνικοί φορείς", αναφέρει σε δήλωσή του και καλεί όλο το λαό σε διεκδικητικούς αγώνες για: να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", να αυξηθούν οι δαπάνες για υγεία - πρόνοια, να γίνουν άμεσα και με διαφάνεια προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, να εξασφαλιστεί η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, για να συμμετέχουν στο ΔΣ εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων.

Σχολιάζοντας ειδικότερα την επαναλαμβανόμενη κωλυσιεργία στη λειτουργία του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", ο Β. Τζήκας σημειώνει πως δεν είναι τυχαία. "Ανοίγει διάπλατα το δρόμο, ώστε να μπουν στο χώρο της υγείας ιδιώτες κερδοσκόποι και να κερδίσουν την πελατεία του χώρου. Απαντώντας σε όσους όψιμα διαμαρτύρονται για τις μεθοδευμένες καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου, που μάλιστα ρίχνουν τις ευθύνες είτε στη γραφειοκρατία είτε στο "Αθηνοκεντρικό" κράτος, ο υποψήφιος δήμαρχος Ευόσμου καταγγέλλει ότι είναι υποκριτές και συνένοχοι για τη σημερινή κατάληξη. Οπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος του Συνδυασμού "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου", όλοι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται, έκαναν κάθε τι για να λειτουργήσει το νοσοκομείο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια: "Μαζί ψήφισαν το 1991 τη σύμβαση Δημοσίου με το Ιδρυμα "Παπαγεωργίου" που προβλέπει: Να είναι ΝΠΙΔ, να γίνονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία και προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, ώστε να οργιάσει το ρουσφέτι και οι πελατειακές σχέσεις. Αυτό προβλέπουν και η τροποποιημένη σύμβαση που ψηφίστηκε φέτος στη Βουλή και ο εσωτερικός κανονισμός και οι πρόσφατες αλλαγές που υποσχέθηκε ο υπουργός στα μέλη του ΔΣ, προκειμένου να ανακαλέσουν την παραίτησή τους.

Ευθύνες έχουν όλοι οι δήμαρχοι και βουλευτές που συμφώνησαν με τη σύμβαση, που στήριξαν τον πρόσφατο αντιλαϊκό νόμο για την υγεία και αντί να οργανώνουν την πάλη των δημοτών για το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, προχωρούν σε θεατρινισμούς και βαρύγδουπες, ανέξοδες καταγγελίες".

Τέλος, ο Β. Τζήκας δηλώνει πως οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας είναι ενταγμένες στην κατεύθυνση που έχει δοθεί από την ΕΕ για να παραδοθεί η υγεία στους ιδιώτες και σημειώνει: "Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Οι δημοτικές εκλογές μπορούν να αποτελέσουν βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής που ξεθεμελιώνει και το σημερινό δημόσιο σύστημα υγείας με όλες τις ατέλειές του. Και με αυτό το κριτήριο πρέπει να κριθούν όσοι διεκδικούν την ψήφο του λαού στις εκλογές του Οκτώβρη. Εμείς αγωνιζόμαστε για υγεία δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό, για ένα σύγχρονο δημόσιο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" και απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικές συγκεντρώσεις (2006-10-13 00:00:00.0)
Παραβρέθηκαν (2002-03-08 00:00:00.0)
Λύση η "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο" (1998-10-10 00:00:00.0)
Μεγάλη απήχηση της "Συνεργασίας Πολιτών" (1998-09-25 00:00:00.0)
Εκρηξη - προβοκάτσια στο Δημαρχείο (1998-09-19 00:00:00.0)
Απαιτούν άμεση λειτουργία του "Παπαγεωργίου" (1997-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ